Nézők nélküli NBA-meccsekre készítik a csapatokat

New Orleans Pelicans v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 25: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers reacts to a play in a game against the New Orleans Pelicans during the second half at Staples Center on February 25, 2020 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Katelyn Mulcahy/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A koronavírus terjedése elérte Amerikát és a sportvilágot is. Az ESPN szerint az NBA már ki is küldte a csapatoknak azt a tájékoztatót, amiben az szerepel, hogy kezdjenek készülni egy nézők nélküli időszakra. 

A csapatoknak most az a feladata, hogy összeállítsanak egy minimális stábot, amikre a meccseken szükségük van, és adott esetben csak ők mehetnek majd be a csarnokokba, ha zárt kapuk mögött kell rendezni a meccseket.

A Los Angeles Lakers és az NBA legnagyobb sztárja, a ligaelső, Milwaukee Bucks elleni siker után elmondta, ő nem fog nézők nélkül szerepelni.

"Ez lehetetlen. Én akkor nem játszom. A nézőkért van az egész, erről szól minden. Ha úgy jövök be a csarnokba, hogy nincsenek nézők, akkor én nem lépek pályára, innentől kezdve mindenki azt csinál, amit akar" - mondta LeBron James.

LeBron egyébként remekelt a Bucks ellen, 37 pontot dobott, 8 lepattanó és hét gólpassz mellett. A túloldalon az előző szezon MVP-je, Jannisz Antetokunmpo 32 ponttal és 11 lepattanóval zárt.

A Lakers ezzel a sikerrel biztosította helyét a rájátszásban.

A Minnesota Timberwolves-Orlando Magic összecsapáson az igazi izgalmak nem a játéktéren, hanem az edzői kispadon jelentkeztek: rosszul lett és a mérkőzés közben kellett kórházba szállítani a vendégek mesterét, Steve Cliffordot. Csapata így is nyerni tudott.

A Golden State Warriors közben megerősítette, hogy a tervek szerint megtartják a Philadelphia 76ers elleni meccset, annak ellenére, hogy a hatóságok a halasztást javasolták.

Eredmények:
Washington Wizards-Atlanta Hawks 118-112
Brooklyn Nets-San Antonio Spurs 139-120
New York Knicks-Oklahoma City Thunder 103-126
Boston Celtics-Utah Jazz 94-99
Chicago Bulls-Indiana Pacers 102-108
Minnesota Timberwolves-Orlando Magic 118-132
New Orleans Pelicans-Miami Heat 110-104
Dallas Mavericks-Memphis Grizzlies 121-96
Phoenix Suns-Portland Trail Blazers 127-117
Los Angeles Lakers-Milwaukee Bucks 103-113