Az esélytelen csapatokról szólt a szombat éjjel az NBA-ben

Toronto Raptors v Golden State Warriors GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - MARCH 05: Eric Paschall #7 of the Golden State Warriors complains about a call during their game against the Toronto Raptors at Chase Center on March 05, 2020 in San Francisco, California. The call was reversed on review. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Váratlan meglepetésekkel volt teli az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szombati játéknapja. Több, a tabella alján szereplő csapat is elkapta a nála jóval esélyesebbnek tartottat.

Az 58 kihagyott mérkőzés után csütörtökön visszatérő háromszoros bajnok és kétszeres MVP Stephen Curry ezúttal influenzája miatt nem lehetett ott a pályán, a liga legrosszabb mérlegű (15-49) csapata azonban nélküle is megverte a 38-26-os mérleggel álló Philadelphia 76erst. A kaliforniaiaknál Draymond Green is hiányzott, míg a vendégek továbbra sem számíthatnak két legjobbjukra, Ben Simmonsra és Joel Embiidre.

Eric Paschall és Damion Lee volt a GSW vezére:

A keleti utolsó, összesítésben utolsó előtti Cleveland Cavaliers (18-45) a nyugati harmadik Denver Nuggets csapatát kapta el otthon, főleg a 27 pontot dobó Kevin Love remeklésének köszönhetően. A Cavs a szezonban már másodszor győzte le a Denvert.

A sokszor leírt Sacramento Kings idegenben tudta legyűrni a Portland Trail Blazerst, és meg is előzték a tabellán az oregoniakat, de az utolsó, még rájátszást érő helytől így is négy győzelem távolságra vannak. A Kingsben Bogdan Bogdanovics és Buddy Hield remekelt: előbbi 27 pontot és nyolc gólpasszt jegyzett, míg utóbbi a cserepadról érkezve szerzett 22 pontot.

A Houston Rockets a Charlotte Hornets otthonában kapott ki, ahol a hazai csapat 20-0-s rajttal lőtt ki, és végül 30-17-re nyerte az első negyedet.

Eredmények:
Charlotte Hornets–Houston Rockets 108-99
Detroit Pistons–Utah Jazz 105-111
Cleveland Cavaliers–Denver Nuggets 104-102
Memphis Grizzlies–Atlanta Hawks 118-101
Golden State Warriors–Philadelphia 76ers 118-114
Portland Trail Blazers–Sacramento Kings 111-123