Klubrekordot jelentő mesterhármast lőtt az Anaheim verőembere - videó

Ottawa Senators v Anaheim Ducks GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
ANAHEIM, CALIFORNIA - MARCH 10: Nicolas Deslauriers #20 of the Anaheim Ducks reacts after scoring a goal during the first period of a game against the Ottawa Senators at Honda Center on March 10, 2020 in Anaheim, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján az Anaheim Ducks 5-2-re legyőzte az Ottawa Senatorst, köszönhetően remek első harmadának.

A Ducks már a 3. perc legelején megszerezte a vezetést, majd jött az, amire senki nem számított. A csapat verőembere, a főleg csak bunyókért és rombolásért tartott Nicolas Deslauriers is beköszönt 43 másodperccel később, majd a 12. percben még kétszer, amivel klasszikus mesterhármast ért el, pályafutása során az elsőt. Eddigi 374 NHL-meccsén összesen 28 gólt szerzett.

A 11:49 perc alatt ütött három gól a leggyorsabb a Ducks történetében, a korábbi rekordot a legendás Teemu Selänne állította fel 1997-ben, amikor 12:58 perc alatt lőtt mesterhármast.
Érdekesség, hogy az Anaheim végül úgy nyert 5-2-re, hogy az Ottawa 42-15 arányban megnyerte a kapura lövéseket.

A listavezető Boston Bruins 2-0-ra nyert a Philadelphia Flyers otthonában, ezzel megszakította a hazaiak kilencmeccses győzelmi sorozatát. A Boston finn kapusa, Tuukka Rask 36 védéssel zárt.

Eredmények:
Montréal Canadiens-Nashville Predators 2-4
New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 2-5
Philadelphia Flyers-Boston Bruins 0-2
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 2-1
Detroit Red Wings-Carolina Hurricanes 2-5
Dallas Stars-New York Rangers 2-4
Anaheim Ducks-Ottawa Senators 5-2
Vancouver Canucks-New York Islanders 5-4, szétlövés után