Vágólapra másolva!
Marcus Mariota a Las Vegas Raiders csapatánál folytatja pályafutását. A 26 éves játékos Derek Carr-ral küzdhet meg a kezdő irányító pozícióért.

A Raiders amerikaifutball-csapatát 1960-ban alapították. Azóta 12 szezont leszámítva az együttes otthona Oakland volt. 1982 és 1994 között ideiglenesen átköltözött Los Angelesbe, a váltás nem járt sikerrel, így a 2020-ig ismét Oakland volt a klub székhelye.

Impozáns otthona lesz a Las Vegas Raiders NFL-csapatának Forrás: silverandblackpride.com

A legendás szurkolótáborral rendelkező együttes áthelyezéséről már régen szó volt. Az NFL Las Vegast célozta meg. A Raiders 2017-ben el is kezdte építeni stadionját a Nevadai-sivatag közepén. A következő idénytől pedig minden akadály elhárult, hogy a csapat immáron Las Vegas Raiders néven folytassa történetét.

A háromszoros Super Bowl-győztes rögtön egy nagy név leszerződésével kezdte vegasi kalandját. A 2015-ös draft második kiválaszttja, Marcus Mariota a Tennessee Titans csapatából érkezik. A 26 éves hawaii játékos távozása borítékolható volt, miután a Titans hétfőn bejelentette, hogy a rutinos Ryan Tannehillt megtartha hosszú távra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Raiders agree to terms with QB Marcus Mariota. (via @rapsheet) - : @doster/NFL

NFL (@nfl) által megosztott bejegyzés,

A Raiders lesz Las Vegas második csapata a nagy amerikai sportligákban. Érdekesség, hogy a sivatag közepén egy jégkorongcsapat, a Golden Knights volt az első, még 2017-ben.