Társoldalunk:

Koronavírus miatt kómában fekszik egy NBA-sztár édesanyja

2020.03.25. 07:56

Kómában fekszik az NBA-ben szereplő Minnesota Timberwolves játékosának, Karl-Anthony Townsnak az édesanyja, akinél a napokban mutatták ki, hogy a szervezetét megtámadta a koronavírus.

A kétszeres All-Star-válogatott center a közösségi oldalán megosztott videóban számol be az eddig történtekről. Elmondja, hogy az édesanyja a múlt hét elején nem érezte jól magát, majd napról napra gyorsan romlott az állapota. Most egy intenzív osztályon fekszik, és az orvosok azon dolgoznak, hogy lentebb tudják vinni a lázát, ami a 39,4 fokot is elérte.

"Le tudjuk győzni, de ez egy nagyon komoly dolog, minden figyelmeztetést be kell tartanunk – írja. – Abban a reményben osztom meg a történetemet, hogy mindenki otthon van. Több felszerelésre van szükségünk, hogy segíteni tudjuk az első vonalban küzdő orvosokat. Köszönet az orvosi csapatnak, amelyik az édesanyámat segíti. Ti vagytok az igazi hősök. Mindannyiunkért imádkozom ezekben a nehéz időkben" – zárja végül.

Townst a 2015-ös drafton az első helyen választotta ki a Minnesota Timberwolves, és azóta is a klub legnagyobb sztárjának számít. A 211 centi magas centert első szezonja végén az év újoncának választották az NBA-ben, 2018-ban és 2019-ben pedig az All-Star-gálán is pályára léphetett.