Vágólapra másolva!
Jó hírek érkeztek Észak-Amerikából. Ugyan a kontinensen kezd elszabadulni a koronavírus-járvány, a sportvilágból a közelmúltban senki nem fertőződött meg, ráadásul ketten meg is gyógyultak.

Az egyetlen NFL-hez köthető koronavírusos személy Sean Payton, a New Orleans Saints vezetőedzője volt. A 2006-ban az Év Edzőjének választott, 2010-ben Super Bowl-győztes szakember helyi idő szerint szerda este jelentette be az örömhírt, hogy meggyógyult, hat nappal azután, hogy pozitív tesztet produkált.

Szintén egészségesnek mondhatja magát az NBA-ben szereplő Detroit Pistons erőcsatára, Christian Wood. Ő volt időrendben a harmadik kosaras, aki megfertőzödött, és az első, aki hivatalosan is meggyógyult.
Nincs ennyire jól a Utah Jazz francia centere, Rudy Gobert, aki az első beteg volt, és aki két nappal a pozitív teszt előtt még mikrofonokat fogdosott össze. Az All-Star játékos korábban Twitteren közölte, hogy még mindig nem tünetmentes, sőt, négy napja nem érez ízeket és szagokat sem.

Christian Wood már papíron is egészséges Forrás: AFP/2020 Getty Images/Christian Petersen

Az NHL-ben sem új fertőzöttről, sem gyógyulásról nem érkezett hír. Az elmúlt napokban Gary Bettman komisszár állítólag érdeklődött az összes csarnok üzemeltetőjénél, hogy esetleg még augusztusban is rendezhetnek-e hokimeccseket, ami azt mutatja, hogy a hokiliga legkésőbb nyáron szeretné befejezni a jelenleg még csak felfüggesztett szezont. Ezzel együtt Bettman azt is bejelentette, hogy a draftlottót, draftfelmérőt, a díjátadó gálát és a draftot is későbbi időpontra teszik át.