Donald Trump a nagy sportligák képviselőivel egyeztetett

virus Horizontal EPIDEMIC SPEAKING
Donald Trump a Rózsakertben tartott sajtótájékoztatón
Vágólapra másolva!
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a legnagyobb amerikai sportligák képviselőivel egyeztetett a koronavírus-járvány hatásáról.

A szombati videokonferencia után az elnök hangsúlyozta: szeretné, ha a szurkolók visszatérnének a stadionokba és az arénákba, de ehhez kapcsolódva időpontot nem említett.

"Amint lehetőség lesz rá, a szurkolók vissza akarnak térni az arénákba, hogy lássanak kosárlabdát, baseballt, futballt és hokit"

- mondta Trump.

A megbeszélésén az NBA (kosárlabda), az NHL (jégkorong), az NFL (amerikaifoci), az MLB (baseball), az UFC (ketrecharc) és többek között a WWE (pankráció) vezetői vettek részt, de az ott elhangzottakat nyilvánosan egyik szervezet sem kommentálhatta.

Sajtóinformációk szerint a ligák tájékoztatták az elnököt, hogy ahol megszakították a szezont vagy az előidénynél jártak (NBA, NHL, MLB), ott több tervet is kidolgoztak már a folytatásról, de a közegészségügyi tisztviselők jóváhagyása nélkül nem indulhatnak újra.

Trump közölte, hisz abban, hogy az NFL-szezon a terveknek megfelelően elkezdődhet szeptember 10-én.

Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom ugyanakkor ezt túlságosan optimista véleménynek tartotta a jelenlegi amerikai járványhelyzetet figyelembe véve.