Társoldalunk:

Az NBA elnöke elmondta, mikor dönthetnek a folytatásról

2020.04.07. 11:12

Adam Silver, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) első embere bejelentette: legkorábban májusban dönthetnek arról, miképpen folytatódjon a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény.

Az NBA vezetője a TNT csatornának adott közel félórás interjújában arról beszélt, a jelenlegi helyzetben nem rendelkeznek elegendő információval ahhoz, hogy reális döntés szülessen a folytatásról.

Silver megjegyezte a jelenlegi tervekben gyakorlatilag minden eshetőség szerepel, így a szezon esetleges törlése is, vagy egy rövidített rájátszás lehetősége.

Adam Silver, az NBA vezetőjeForrás: AFP/2020 Getty Images/Stacy Revere

Az ESPN értesülése szerint a liga annak érdekében, hogy minél hamarabb folytatni lehessen a szezont, folyamatosan gyorstesztekkel vizsgálja majd a játékosokat a következő időszakban.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a hétvégén a legnagyobb amerikai sportligák képviselőivel egyeztetett a koronavírus-járvány hatásáról. A videokonferencia után az elnök hangsúlyozta: szeretné, ha a szurkolók visszatérnének a stadionokba és az arénákba, de ehhez kapcsolódva időpontot nem említett.