Megvan, mikor fejeznék be a félbeszakított NBA-szezont

Los Angeles Lakers v Sacramento Kings GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
SACRAMENTO, CALIFORNIA - FEBRUARY 01: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers slam dunks against the Sacramento Kings during the first half of an NBA basketball game at Golden 1 Center on February 01, 2020 in Sacramento, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) továbbra sem törölte, csak félbeszakította a koronavírus miatt a 2019-2020-as szezont. A vezetőséghez közel álló források szerint szeptember 7-ig mindenképp bajnokot avatna a liga.

Az ESPN munkatársa, az NBA első számú hírfelelőse, Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy Adam Silver komisszár továbbra sem tett le a folytatásról, és még akkor is befejezné az éppen szünetelő szezont, ha a vége szeptemberig csúszna.

Ez persze borítana mindent, például az újonckiválasztó és a szabadügynökpiac nyitása is csúszna, mivel ezeket csak a döntő után lehetnek esedékesek. Silver korábban elmondta, hogy májusig biztosan nem foglalnak hivatalosan állást, mert most sem tudnak többet, mint március 12-én, amikor felfüggesztették az idényt.

Amennyiben a nyári folytatás és a szeptemberi bajnokavatás mellett döntenek, az minden bizonnyal azt jelentené, hogy a 2020-2021-es szezon valószínűleg decemberben rajtolna.