Tom Brady elárulta, miért hagyta ott a New Englandet

Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
MIAMI, FLORIDA - FEBRUARY 02: Tom Brady of the New England Patriots talks with Hall of Famer Joe Montana prior to Super Bowl LIV between the San Francisco 49ers and the Kansas City Chiefs at Hard Rock Stadium on February 02, 2020 in Miami, Florida. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A profi amerikaifutball-ligában (NFL) a New England Patriotscal hatszoros bajnok irányító Tom Brady azért igazolt márciusban a Bay Buccanneershez, mert új kihívásra volt szüksége.

A 42 éves játékos húsz szezonon át erősítette a Patriotsot, márciusban ugyanakkor a holtidény egyik legnagyobb szenzációjaként csapatot váltott, és két évre Floridába szerződött.

"Olyan dolgokat szeretnék elérni, ami még senki másnak nem sikerült ebben a sportágban"

- írta a veterán játékos a csapatváltásról.

- tette hozzá az irányító, akit a 2000-es amatőr játékosbörze hatodik körében, a 199. helyen választott ki a Patriots.

Tom Brady 42 évesen is új célokat tud kitűzni maga elé Forrás: AFP/2020 Getty Images/Maddie Meyer

- írta Brady, aki a cikkben köszönetet mondott a New England tulajdonosának, Robert Kraftnak, valamint a teljes stábnak.

- mondta az irányító, aki fizikálisan már most idény közbeni formában érzi magát, és meglátása szerint képes lenne a legjobbját nyújtani.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Coming

Tampa Bay Buccaneers (@buccaneers) által megosztott bejegyzés,

Brady és Bill Belichick vezetőedző irányításával a Patriots szinte egyeduralkodó volt az elmúlt 20 évben az NFL-ben: 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

A legendás irányító a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege. Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának és legutóbbi évtizede legjobb csapatának is tagja.