LeBron James bármilyen formátumú folytatásnak örülne az NBA-ben

Los Angeles Clippers v Los Angeles Lakers GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL small group of people THREE QUARTER LENGTH
LOS ANGELES, CA - DECEMBER 25: LeBron James #23 and Anthony Davis #3 talk with DeMarcus Cousins #15 of the Los Angeles Lakers on the bench during a time out in the game against the Los Angeles Clippers at Staples Center on December 25, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Jayne Kamin-Oncea/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Korábban hallani sem akart zárt kapus meccsekről, most viszont már bármilyen formátumú folytatásnak örülne LeBron James, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers sztárja.

James egészen kiemelkedő formában játszott (meccsenként átlagban 25,7 pont, 10,6 gólpassz, 7,9 lepattanó), amikor a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítani a szezont.

A Lakers az ő vezérletével 49 győzelemmel és 14 vereséggel áll, így nagy fölénnyel vezeti a Nyugati főcsoportot és már március legelején biztosította helyét a rájátszásban.

Az alapszakaszból még 19 meccse van hátra a kaliforniai együttesnek.

A háromszoros bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes kosaras kevéssel az NBA leállítása után úgy nyilatkozott, hogy nem szeretne nézők nélkül meccseket játszani, legutóbbi videóinterjúja során viszont már arról beszélt, hogy nagyon hiányzik neki a játék és a zárt kapus meccsek is megoldást jelenthetnének, vagy akár az is, hogy a bajnokság hátralévő részét egyetlen helyszínen bonyolítsák le.

"Nem hiszem, hogy le tudnám zárni magamban ezt az idényt, ha nem kapunk lehetőséget arra, hogy a pályán érjünk a végére"

- mondta a 35 éves csatár. - "Ha egyetlen elzárt helyszínen lenne ez, mondjuk Las Vegasban vagy máshol, ahol garantálni tudnák a biztonságunkat a pályán és azon kívül is, akkor legyen úgy."

LeBron James már bármilyen feltétel mellett pályára lépne. Forrás: AFP/2020 Getty Images/Harry How

James hangsúlyozta, hogy természetesen az első az emberek biztonsága és egészsége, így a folytatással kapcsolatos elképzelésekről csak akkor lehet majd érdemben beszélni, ha garantálni lehet a biztonságot.

Az elmúlt években szenvedő Lakers Anthony Davis múlt nyári érkezése után egyértelműen bajnoki esélyessé lépett elő,

James viszont nem számított arra, hogy már a Davisszel töltött első idényében valós esélyük lesz a végső diadalra. Különösen úgy, hogy Davis mellett több más új játékos is érkezett és az edzői stáb is teljesen kicserélődött.

"Azt hittem, hogy sokkal több idő kell, mint amennyi kellett, tévedtem"

- ismerte el indokolatlan pesszimizmusát James, aki a Miami Heattel és a Cleveland Cavaliersszel nyert bajnokságot, így a Lakers a harmadik csapata lehetne, mellyel ez sikerül.

A liga legjobbjának (MVP) eddig négyszer megválasztott sztár arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben sokat tud gyermekeivel foglalkozni és feleségével is jut idejük például arra, hogy kártyázzanak.

De az edzéseket sem hanyagolja el, heti négyszer-ötször tréningezik az otthonában, és eljár egy barátjához, akinek van a házában kosárlabdapálya, és ott gyakorol.