Wayne Gretzky elsőként gratulálna Ovecskinnek

Washington Capitals v Ottawa Senators GettyImageRank1 Third Motion SPORT HORIZONTAL Professional Sport ICE HOCKEY Canada Ottawa Winter Sport List COMMEMORATION ATHLETE Photography Alexander Ovecskin Mark Messier National Hockey League Washington Capitals
OTTAWA, ON - JANUARY 31: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals celebrates his third period empty-net goal, moving him past Mark Messier into 8th on the all-time NHL goals list, in a game against the Ottawa Senators at Canadian Tire Centre on January 31, 2020 in Ottawa, Ontario, Canada. Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Wayne Gretzky azt mondta, ő lenne az első, aki kezet rázna Alekszandr Ovecskinnel, ha az orosz sztár megdöntené az ő gólrekordját az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Az NHL egykori csillaga, akit méltán tartanak az egyetemes jégkorongsport legkiemelkedőbb alakjának, 894 góllal tartja az abszolút csúcsot, amelyet a jelen aktív játékosai közül egyedül a Washington Capitals orosz támadója veszélyeztet. A szezonban 48 gólos csapatkapitány teljes eddigi pályafutása alatt 706 találatig jutott március 12-ig, amikor a koronavírus-járvány miatt meghatározatlan ideig felfüggesztették az NHL küzdelmeit. A 706-os mutatóval ő a nyolcadik az örökrangsorban, amelyet Gretzky toronymagasan vezet 1999-es visszavonulása óta.

A kanadaiak 59 éves élő legendája a The Athletic portálnak nyilatkozva leszögezte, hogy Ovecskint képesnek tartja gólrekordjának a megdöntésére, s ha ez bekövetkezik, elsőként fog gratulálni neki. Az orosz sztárnak - ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást - nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy megdöntse a megdönthetetlennek tartott rekordot.

A 34 éves Ovecskin 2005 óta játszik a Capitalsben, amellyel 2018-ban Stanley Kupát nyert. Néhány napja ő lett az NHL történetének legjobb gólszerzője az NBC tévétársaság szervezte közönségszavazás végeredménye szerint. A szurkolók voksainak 55 százalékával nyert hokilegendák sorát, így Gretzkyn kívül Mark Messier-t és Brett Hullt is maga mögé utasítva.