Meghalt a 25 éves NHL-játékos, aki négy napja agyvérzést kapott

Edmonton Oilers v Vancouver Canucks GettyImageRank3
VANCOUVER, BC - JANUARY 16: Colby Cave #12 of the Edmonton Oilers skates during the pre-game warm up prior to in NHL action against the Vancouver Canucks on January, 16, 2019 at Rogers Arena in Vancouver, British Columbia, Canada. Rich Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elhunyt Colby Cave, az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers játékosa.

A 25 éves center kedden kapott agyvérzést, ami után azonnal kórházba szállították. Megoperálták, eltávolítottak egy kolloid cisztát, majd mesterséges kómába helyezték, szombatra virradóra azonban meghalt.

Felesége, Emily megerősítette a halálhírt:
"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Colby ma reggel távozott közülünk. A családjaink borzasztóan szomorúak, de tudjuk, hogy mindenki szerette őt: mi, a barátai, a teljes hokiközösség, és sokan mások. Köszönjünk, hogy ezekben a nehéz időkben imádkoztok értünk."

Cave összesen 67 mérkőzésen szerepelt az NHL-ben a Boston Bruins és az Edmondon Oilers színeiben, ezeken négy gólt és öt gólpasszt jegyzett. Ősszel egy nagyszerű gesztus miatt jegyezte meg őt a jégkorongos társadalom.

Brutálisan megverte a meccsen, majd megható gesztust tett - videó

Habár az NHL-ből egyre inkább eltűnik a meccsek közbeni verekedés, a farmligában, azaz az AHL-ben még jelen van, sokszor rendkívül látványos és színvonalas ökölcsatákat vívnak a játékosok. Így volt ez Colby Cave és Martin Pospisil esetében is, csakhogy a vége egy irgalmatlan nagy KO lett. Illetve nem teljesen.