Nem tartóztatták le a születésnapi bulit tartó NFL-irányítót

Washington Redskins v Dallas Cowboys GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
ARLINGTON, TEXAS - DECEMBER 29: Dak Prescott #4 of the Dallas Cowboys reacts in the third quarter against the Washington Redskins in the game at AT&T Stadium on December 29, 2019 in Arlington, Texas. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
AZ NFL-ben szereplő Dallas Cowboys irányítója, Dak Prescott komoly bajba kerülhetett volna, ha a rendőrség nem ennyire elnéző vele szemben.

A sportoló egy olyan születésnapi bulit szervezett, amelyen harmincan jelentek meg. A koronavírus-járvány idején Texasban is szigorú szabályokat hoztak. Ott a biztonságos távolságot hat méterben jelölték ki a hatóságok. Könnyű kitalálni, hogy még Dak Prescottnak sincs akkora háza, ahol 30 ember ezt a távolságot egy születésnapi partin be tudná tartani.

Valaki azonnal értesítette a rendőrséget, a hatóságok hamar megjelentek a házibuliban.

Prescott szerencsésnek mondhatta magát, mert nem tartóztatták le, a bulinak azonban vége szakadt.

"Ezek ott úgy buliztak, mintha nem lenne világjárvány" - idézte az egyik rendőrt egy amerikai lap. Végül csak figyelmeztetés történt, mindenkit felszólítottak arra, hogy tartsa be a 6 méterben előírt biztonsági távolságot.

Bár a buliról fényképek is készültek - ezek felkerültek az internetre is - a rendőrség nem látta bizonyítottnak a törvénysértést. A texasi hatóságok még elnézőbbek az ilyen esetekkel kapcsolatban, de ha a helyzet nem változik, akkor keményebb eszközökhöz is folyamodhatnak. Ugyanakkor Prescott tagadta, hogy az összejövetelen harmincan lettek volna. Szerinte tíznél többen nem jelentek meg a buliban, és ők is figyeltek minden szabályra. Arra azonban nem reagált, hogy a vendégek már azzal megsértették a szabályokat, hogy elhagyták az otthonukat és megjelentek ebben a buliban.