Virtuális edzőtáborokkal indul az NFL új idénye

NFL Combine - Day 6 GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
INDIANAPOLIS, IN - MARCH 01: Defensive back Essang Bassey of Wake Forest prepares to run the 40-yard dash during the NFL Combine at Lucas Oil Stadium on February 29, 2020 in Indianapolis, Indiana. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) vezetése és a játékosszakszervezet megállapodott abban, hogy a járványhelyzet javulásáig virtuális edzőtáborokkal kezdik meg az új idényt a csapatok.

A felek már múlt héten jelezték, dolgoznak a megoldáson annak érdekében, hogy az együttesek valamilyen formában minél előbb el tudják kezdeni a munkát. A fő problémát az jelenti, hogy a csapatok edzőközpontjait sem nyithatják ki, amíg nem enyhül a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban.

Amíg a jelenlegi helyzet fennáll, az együttesek önkéntes órákat, edzéseket, valamint nem labdás gyakorlatokhoz kapcsolódó oktatásokat szervezhetnek játékosaiknak az interneten keresztül.

Otthon lehet gyakorolni, a gép előtt Forrás: AFP/2020 Getty Images/Joe Robbins

Jövő hétfőn ott kezdődhet el a munka, ahol a holtidényben új vezetőedzőt neveztek ki: ez öt klubot, a Carolina Pantherst, a Dallas Cowboyst, a Washington Redskinst, a Cleveland Brownst és a New York Giantset érinti. A többiek egy héttel később kezdenek és május 15-ig tarthatnak ebben a formában továbbképzéseket.

Az NFL-ben szigorúan szabályozzák, hogy a klubok mikor milyen jellegű edzéseket, továbbképzéseket tarthatnak a játékosoknak, illetve azt is, ezért milyen juttatásokban kell részesíteniük a focistákat. Az előszezon első fázisa június 26-ig tart, az edzőtáborok július közepén kezdődnek majd.

A liga vezetősége múlt héten azt jelentette be, hogy teljes egészében on-line rendezik meg az április 23. és 25. között esedékes amatőr játékosbörzét, azaz a draftot.