Vágólapra másolva!
Dak Prescott a Dallas Cowboys egyetlen csapatprogramján sem vesz részt a teljes holtszezonban, ha nem kap új szerződést a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő klubtól.

Az irányító kontraktusa ugyan lejárt, de a texasiak éltek azzal a lehetőséggel, hogy egy évre megtartják. Prescott az úgynevezett franchise taggel 33 millió dollárt keresne a következő idényben, azonban ő hosszú távú szerződést szeretne, amelyről július 15-ig van idejük megállapodni a feleknek, különben az egyéves szerződés lép életbe.

Dak Prescottnak a tavalyi volt pályafutása legjobb szezonja Forrás: AFP/2019 Getty Images/Tom Pennington

A Dallas Cowboys csapatához új vezetőedző érkezett a Green Bay Packers együttesével Super Bowl-győztes Mike McCarthy személyében, így hétfőn megkezdheti felkészülését a klub. Noha a koronavírus-járvány miatt személyes találkozók nem engedélyezettek, így csak online készítheti új játékosait a tréner, de Prescott ezeken nem fog részt venni.

A 26 éves amerikaifutballista négy éve érkezett az NFL-be, kétszer játszhatott a legjobbakat felvonultató Pro Bowlon, tavaly karrierje legjobb statisztikáit érte el 4902 passzol yarddal és 30 passzolt touchdownnal.