Vágólapra másolva!
A Carolina Panthers lett az első csapat az NFL történetében, amelyik egy drafton csak a védelembe szerződtetett játékosokat - vette észre a Fűzővel Kifelé szakportál.

Miután öt évvel ezelőtt a Panthers még a tökéletes alapszakaszról csak egy utolsó előtti játéknapon elszenvedett vereséggel maradt le, a 2019-es szezonban már csak 5 győzelem és 11 vereség volt a charlotte-i klub mérlege. Ezalatt az időszak alatt a liga egyik legjobb védősorából az egyik legrosszabb lett, így okkal várhatta mindenki, hogy Matt Rhule és a szakmai stáb a keret ezen részét erősíti meg.

Azonban ami a 2020-as drafton történt, arra kevesen számítottak:

A Panthers lett az első klub az NFL történetében, amelyik csak védőjátékosokat draftolt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Carolina Panthers (@panthers) által megosztott bejegyzés,

A klub az első körben a defensive tackle Derrick Brownt, a másodikban a pass rusher Yetur Gross-Matost és a safety Jeremy Chinnt választotta. A harmadik napon három defensive back (Troy Pride, Kenny Robinson, Stantley Thomas-Oliver) és egy defensive tackle (Bravvion Roy) érkezett.

A korábbi kétszeres Super Bowl-résztvevő az idei holtszezonban elveszítette/elküldte többek között Luke Kuechlyt, Mario Addisont, Dontari Poe-t, Gerald McCoyt, James Bradberryt és Eric Reidet. Ezáltal a most érkező fiatalokra még nagyobb teher hárulhat a következő évadban.