Nézettségi rekordot döntött a koronavírus miatt online rendezett NFL-draft

Az NFL első embere, Roger Goodell saját otthonából vezényelte a draftot. Ahogy teltek a körök, úgy vette egyre lazábbra
Vágólapra másolva!
Minden korábbinál több néző tekintett bele a profi amerikaifutball-liga (NFL) csütörtöktől szombatig rendezett játékosbörzéjének, a draftnak a közvetítéseibe.

A Nielsen cég adatai szerint a három nap során összesen több mint 55 millió ember kapcsolt az eseményre a különböző csatornákon. Az egyetemi játékosok kiválasztását az ABC, az ESPN, az NFL Network és az ESPN Deportes sugározta, illetve több digitális csatornán is lehetet követni.
Az átlagos nézettség is minden nap rekordot döntött.

A csütörtöki első fordulót átlagban 15,6 millióan nézték, ami 37 százaléknál is nagyobb javulás a tavalyi adatokhoz képest.

A pénteki második és harmadik körös választásokat 8,2, a szombati zárónapot pedig 4,2 millió rajongó követte átlagosan. Az előbbi 40, utóbbi pedig több mint 32 százalékkal több a tavalyinál.

Az NFL első embere, Roger Goodell saját otthonából vezényelte a draftot. Ahogy teltek a körök, úgy vette egyre lazábbra Forrás: Sports Illustrated

Az NFL azt is közölte, hogy a weboldalán a drafttal párhuzamosan sugárzott élő jótékonysági kampánycsatornát naponta átlagosan 5,4 millióan nézték. Az ezen keresztül érkező felajánlásokkal az "NFL-család" több mint 100 millió dollárt gyűjtött a vírus elleni harchoz.
Az idei draft rendhagyó volt, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt online zajlott az esemény, minden érintett a saját lakásából jelentkezett be és követte a történéseket.