Vágólapra másolva!
A Michael Jordan és a Chicago Bulls utolsó bajnoki évét bemutató "The Last Dance" sorozat harmadik és negyedik részét amerikai idő szerint vasárnap este mutatták be. Talán sejtette, talán nem, de azóta Isaiah Thomas, a jelenleg csapat nélkül álló irányító rengeteg gyűlölködő üzenetet kap - tévesen.

A dokusorozat nemcsak az 1997-98-as évadra fókuszál, megmutatja azt is, hogy Jordan és a Bulls miként jutott fel a csúcsra. Ehhez 1991-ben le kellett győznie a mumust, a kétszeres címvédő Detroit Pistonst a konferenciadöntőben, amely addig megoldhatatlan feladatnak bizonyult a Chicago számára.

A Pistons rendkívül keményen, gyakran alattomosan védekezett Jordan ellen, akit gyakorlatilag össze-vissza vertek az 1989-es, az 1990-es és az 1991-es párharc során is.

Nem meglepő, hogy a két csapat játékosai között nem köttetett életre szóló barátság, Michael Jordan a mai napig utálja legtöbbjüket.

A Detroitnak akkoriban volt egy klasszis irányítója, Isiah Thomas. Mivel Jordannél jóval kisebb volt, ő ritkábban vett részt a közelharcban, de sunyiságért ő sem ment a szomszédba. A két csapat, valamint Jordan és Thomas között akkor romlott meg helyrehozhatatlanul a viszony, amikor a Pistons játékosai az 1991-es csata 4. meccsén úgy vonultak le a pályáról, hogy nem gratuláltak a továbbjutó Bullsnak.

Jordan annyira megutálta Thomast, hogy egy évvel később, a Dream Team összeválogatásakor hiába a Pistons edzője, Chuck Daly volt a szövetségi kapitány, minden idők legjobbja ultimátumot adott: ha behívja Thomast, ő nem megy Barcelonába.

A többi már történelem, Jordan olimpiai bajnok lett másodszor is.

Isaiah és Isiah Thomas Forrás: Open Court

A két játékos azóta sem áll szóba egymással, a Last Dance legutóbbi részeiben pedig mindenki láthatta, miként vélekedik egyik a másikról. Több sem kellett a Jordan-rajongóknak, akik Twitteren minden utálatukat rázúdították Thomasra.

Csakhogy sokan (véletlenül) nem Isiah, hanem Isaiah Thomast, a még mindig aktív All-Star irányítót találták meg. Rokoni kapcsolat nincs köztük, viszont Isaiah a korábbi kiválóságról kapta a nevét, miután édesapja elvesztett egy fogadást. A jelenleg csapat nélkül tengődő 31 éves kosaras fel is hívta az emberek figyelmét arra, hogy rossz helyen kopogtatnak.

"Úgy írkáltok nekem dühöngve, mintha ártani akartam volna Jordannek."

Reméljük, Thomas körül hamar lecsillapodnak a kedélyek.