Jövő hét péntektől megnyithatnak az NFL-csapatok létesítményei

Los Angeles Rams, NFL, cheerleaders
LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 29: The Los Angeles Rams cheerleaders enter the field ahead of a game between the Los Angeles Rams and the Tampa Bay Buccaneers at Los Angeles Memorial Coliseum on September 29, 2019 in Los Angeles, California. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jövő péntektől fokozatosan megnyitnak a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) csapatainak létesítményei, így az együttesek hamarosan elkezdhetik a közös munkát.

A járványhelyzet miatt a liga március végén döntött úgy, hogy a klubok nem használhatják edzőközpontjaikat, így a játékosok számára az edzőtábor eddigi szakasza online zajlott, illetve a focisták otthonaikban próbálták meg elvégezni a szükséges fizikai felkészülést.

Jövő hét péntektől fokozatosan megnyithatnak a csapatok létesítményei Forrás: AFP/2019 Getty Images/Katharine Lotze

A liga első embere, Roger Goodell magyar idő szerint csütörtök hajnali bejegyzésében arra hívta fel az együttesek figyelmét, hogy első körben az edzőközpontban dolgozók fele térhet vissza a létesítményekbe, betartva az egészségügyi és szociális korlátozásokat. Goodell jelezte, minden visszatérő alkalmazottnak teszten kell átesnie, és minden klubnak foglalkoztatnia kell egy csapatot, amely az esetleges fertőzötteket kezeli.

- tette hozzá az NFL első embere, aki szoros együttműködésben dolgozik a játékos-szakszervezettel, illetve a járványügyi-szakértőkkel.

Az NFL 2020-as menetrendjét magyar idő szerint pénteken hajnalban hozzák nyilvánosságra. A vezetőség továbbra is teljes idénnyel számol, ennek megfelelően jelenti majd be egy háromórás televíziós közvetítésben a szeptember 10-én kezdődő alapszakasz programját. A Super Bowlt a tervek szerint 2021. február 7-én, Tampában rendezik.

Ha a vírushelyzet nem javul, a ligának vannak alternatív ötletei is a mérkőzések lebonyolítására: üres stadionokban, pihenőhét nélkül vagy akár semleges helyszíneken is lehetnek mérkőzések.