Felfoghatatlan összeget fizettek ki egy 110 éves papírfecniért Amerikában

US-SOTHEBY'S-BASEBALL AUCTION-CARD Horizontal
A rare baseball card of Honus Wagner of the Pittsburgh Pirates, considered to be the best all around player in baseball history, is displayed at a preview of a sports memorabilia sale, 03 June, 2005, at Sotheby's in New York. The estimate for the 10 June sale of the card is 90,000 to 120,000 USD. AFP PHOTO/Stan HONDA (Photo by STAN HONDA / AFP)
Vágólapra másolva!
492 ezer dollárért, azaz közel 160 millió forintért kelt el a Heritage Auctions árverésén egy 1910-es baseballkártya.

A Mezítlábas Joe Jacksont (Shoeless Joe Jackson) ábrázoló kártya a különösen értékesnek számító T210 Old Mill sorozatból való, és 110 éve ugyanannak az észak-karolinai Foster családnak a tulajdonában volt, még akkor is, amikor elveszettnek hitték.

A kártyákat 2009-ben egy alumínium uzsonnásdobozban találta meg Ben Foster az édesapja ügyvédi irodájának egy felújítatlan helyiségében. Egy évtizeden át nem is tanúsított neki túl nagy figyelmet, csak akkor, amikor felfedezte, hogy a kártyák némelyike viszonylag sok pénzt ér.

Így került árverésre a Shoeless Joe Jacksont ábrázoló kártya, és a család teljesen megdöbbent, amikor látták az aukciós ház honlapján hogy kúszik fel az ár, ami végül 492 ezer dolláron (csaknem 160 millió forint) állt meg végül.

Ben Foster az ESPN-nek elmondta, hogy a gyűjteményben vannak az úgynevezett T206 sorozatba tartozó darabok, amelyek némelyike akár egymilió dollárt is érhet a gyűjtők számára.

Lesz még ott egy-két kincset érő darab:

Címlapi kép: Honus Wagnert, a Pittsburgh Pirates játékosát ábrázoló korabeli baseballkártya. A T206 sorozatba tartozó kártyáért 90 és 120 ezer dollár közötti összegre számítottak a Sotheby's 2005-ös árverésén, végül 1,35 millió dollárért kelt el (AFP PHOTO/Stan HONDA (Photo by STAN HONDA / AFP)