Társoldalunk:

Az NBA-legenda szerint semmi értelme folytatni a szezont

2020.05.11. 08:49

Shaquille O'Neal szerint befejezettnek kell nyilvánítani az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonját.

"Mindenki menjen haza, legyen egészséges, aztán jöjjön vissza jövőre. Az idénynek vége" - mondta a szakértőként is tevékenykedő korábbi szupersztár az USA Today című lapnak.

A 48 éves O'Neal szerint erőltetett dolog mindenféle új lebonyolítást kitalálni, hogy újraindulhasson a bajnokság. Hozzátette, azt a csapatot, amely így bajnok lesz, nem respektálják majd megfelelően a szurkolók.

"Tehát egyszerűen abba kell hagyni. Ez a biztonságos a drukkerek számára is. Jövőre folytathatjuk." - jelentette ki a négyszeres NBA-bajnok, aki olimpiai és világbajnoki címet is nyert.

Az NBA március 11. óta szünetel, a játékosok egy része péntektől edzhet ismét csapata csarnokában, egyelőre limitált létszámban. Szakértők szerint a küzdelmek legkorábban júliusban folytatódhatnak. Jelen állás szerint a Keleti főcsoportot vezető Milwaukee Bucks áll a legjobb mérleggel (53 győzelem és 12 vereség), míg nyugaton a LeBron James vezette Los Angeles Lakers az első 49-14-es mérleggel.