Társoldalunk:

Sokként érte a UFC-t a szervezet egyik legnagyobb bajnokának visszavonulása

2020.05.11. 12:45

Szombati, Dominick Cruz elleni győzelmét követően váratlanul bejelentette visszavonulását a UFC két súlycsoportban is világbajnok harcosa, Henry Cejudo. 

A 2008-as pekingi olimpián a szabadfogásúak 55 kilós mezőnyében aranyérmes birkózó a szombati jacksonville-i gála második főmérkőzését vívta, és a második menetben TKO-val győzte le Dominick Cruzt. Ezt követően jelentette még az oktagonban, hogy 33 évesen, 16 győzelemmel és 2 vereséggel a háta mögött visszavonul. 

"Boldog vagyok azzal, amit elértem, eleget tettem le az asztalra a sportban. Szeretnék elsétálni, és élvezni az életet. 33 éves vagyok, van egy lányom, aki most is otthonról nézett. 11 éves korom óta arra tettem fel az életem, hogy oda jussak, ahol most vagyok. Ma este visszavonulok. Dana bácsi (Dana White, a UFC elnöke), köszönök mindent. Mindenkinek nagyon köszönöm" – mondta a tévénézőknek címezve üzenetét, miután a floridai UFC 249 gálán nem lehettek jelen nézők. 

Cejudo 2013-ban váltott birkózásról a kevert harcművészetekre (MMA), két és fél alatt hatból hat mérkőzést nyert, mielőtt 2016 elején aláírt volna a UFC-hez, ahol megnyerte következő négy mérkőzését, majd kikapott a légsúly és az egész szervezet valaha volt egyik legnagyobb bajnokától, a világbajnoki övét tizenegy alkalommal megvédő Demetrious Johnsontól. Ezt követően begyűjtött még egy vereséget (megosztott pontozással kapott ki Joseph Benavideztől), de innentől csak győzelmek jöttek, melyek közül kiemelkedik, hogy 2018 áprilisában végül ő vette el Demetrious Johnson légsúlyú övét.