Társoldalunk:

Még Tom Brady mezénél is jobban fogy az újonc irányítójáé az NFL-ben

2020.05.12. 11:06

A Miami Dolphins ötödik helyen választott irányítójának, Tua Tagovailoának a meze fogy a legjobban a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) a draft óta.

A fiatal tehetség már alá is írta négyéves szerződését 30,275 millió dollárért, amelynek ráadásul minden centje garantált. Noha a klub még hivatalosan nem jelentette be az aláírást, de sajtóértesülések szerint az összegből 19,6 milliót azonna kézhez fog kapni.

A Tagovailoával szembeni nagy várakozást az is jól mutatja, hogy a Dolphins újoncának türkizkék meze áll az eladási lista élén, azt pedig az idegenbeli, fehér felszerelés követi. A 22 éves játékos az 1-es mezszámot választotta, miután az egyetemen használt 13-ast új csapata visszavonultatta a legendás Dan Marino tiszteletére.

Tua Tagovailoa mezei még Tom Brady legújabb kollekciójánál is keresettebbekForrás: AFP/2019 Getty Images/Todd Kirkland

A lista viszont nem újoncokkal folytatódik, ugyanis a hatszoros bajnok irányító, Tom Brady áll a harmadiktól a hatodik helyig - mezének négy különféle változatával -, miután húsz idényt követően elhagyta a New England Patriots együttesét, és a Tampa Bay Buccaneers csapatához igazolt. Őt pedig egykori klubtársa, a visszavonulásból visszatért Rob Gronkowski követi, aki a Hazafiaktól szintén a Kalózokhoz szerződött a jelenlegi holtszezonban.

Az idei amatőr játékosbörzén a Cincinnati Bengals által elsőként választott Joe Burrow meze nyolcadik, míg a Washington Redskins által második helyen megszerzett Chase Young meze 24. a listán, de utóbbi így is a legelőkelőbb a védőket tekintve.