Társoldalunk:

Conor McGregor imádkozik Habib Nurmagomedov kómában fekvő apjáért

2020.05.15. 10:11

Az ír ketrecharcos sztár, Conor McGregor a közösségi oldalán üzent korábbi legyőzőjének, Habib Nurmagomedovnak, akinek az édesapja kritikus állapotban fekszik kórházban.

Az 57 éves Abdulmanap Nurmagomedovot, aki fia, Habib edzője is egyben, mesterséges kómában tartják egy oroszországi kórházban, miután egy tűdőgyulladással járó betegség során súlyos szövődmények alakultak ki nála.

McGregor a Twitteren üzent korábbi legyőzőjének, és ezúttal nem sajnálta a magasztaló jelzőket: 

"Imádkozom Abdulmanap Nurmagomedov gyógyulásáért. Egy ember, aki számtalan világbajnokot nevelt megannyi harcművészeti szakágban. Egy igazi harcművészeti zseni. Nagyon elkeserít a hír, amit ma hallottam. Imádkozom a Nurmagomedov családért."

McGregor sorai azért érdekesek, mert a két harcos 2018. októberi összecsapása nem volt éppen a sport ünnepe. A ketrecben persze nem volt hiba a küzdelem színvonalában, a fantasztikus birkozó alapokkal bíró Habib fojtással győzött, a meccs elő- és utóélete azonban már korántsem volt szívderítő.

McGregor egy korábbi júniusi gálát követően cimboráival megtámadta a Nurmagomedov-csapatot szállító buszt, nyilatkozataiban rendkívül sértő megjegyzéseket tett a dagesztáni harcos vallására és családtagjaira (köztük az apjára is), kettejük küzdelme után pedig tömegverekedés alakult ki az oktagonban, ahol Nurmagomedov segítői McGregort kezdték ütlegelni. 

Igaz, az ír már ott helyben bocsánatot kért korábbi viselkedéséért, és az utóbbi időben igyekszik szebb oldalát mutatni, az elmúlt hetekben például igen aktívan veszi ki a részét a koronavírus-járvány elleni írországi küzdelemből.