Társoldalunk:

A legendás kosaras, Patrick Ewing is koronavírusos

2020.05.23. 08:52

Patrick Ewing, az NBA-ben szereplő New York Knicks korábbi legendás játékosa bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje.

Az 57 éves legenda – aki jelenleg a Georgetown Hoyas egyetemi csapatnak az edzője – állapotáról egyelőre nincs bővebb információ.

Szeretném megosztani, hogy pozitív lett a koronavírus tesztem. Ez a vírus komoly, nem szabad félvállról venni. Arra kérnék mindenkit, hogy maradjon biztonságos helyen, vigyázzon a barátaira és a szeretteire" – írta a jamaicai születésű Patrick Ewing.

Patrick Ewing, az NBA történetének egyik legjobb centereForrás: AFP/Vincent Laforet

Az 57 éves legenda a Georgetown egyetemen tanult, majd 1985-ben az első körben draftolta a New York Knicks, amelyben 2000-ig játszott, a 33-as mezszámát pedig visszavonultatták. Ezt követően lehúzott egy szezont a Seattle SuperSonics csapatánál, majd 2002-ben az Orlando Magic játékosaként vonult vissza.

Az 1986-ban az év újoncának megválasztott Ewingot 11-szer szavazták be az NBA All Star-csapatába. Tagja volt az 1984-ben olimpiai aranyérmes amerikai csapatnak és a 1992-es gárdának is, amire Dream Team néven emlékszik a világ.