Vágólapra másolva!
A nézők rajonganak érte, a szereplők viszont már annyira nincsenek elragadtatva a The Last Dance című sorozattól. A Michael Jordan és a Chicago Bulls történetét bemutató dokumentumfilmet egyre több korábbi játékos kritizálja, ugyanis szerintük a főszereplő több esetben is meghamisította a történelmet. Erre egy újabb bizonyíték egy 2011-ben kikerült hangfelvétel, amelyben Jordan elárulta, hogy miatta nem válogatták be a detroiti Isiah Thomast a Dream Teambe, miközben a sorozatban azt állította, neki semmi köze az egészhez.

A The Last Dance-ben nagyon sokat beszélnek a Detroit Pistons csapatáról, amely a Chicago Bulls legnagyobb riválisa volt. A Bad Boys néven emlegetett detroitiak sorozatban háromszor (1988, 1989 és 1990) megállították a Bullst a keleti főcsoportban. A Pistons rendkívül alattomos csapat volt, de bejött a Jordan ellen kifejlesztett taktikájuk, ami annyiban merült ki, hogy egyfolytában aprították a levegő urát, amint a palánk közelébe került.

1991-ben azonban beérett a Bulls, és a keleti főcsoportban 4-0-ra kiverte a Pistonst, az utolsó találkozó után pedig Thomas és a társai kézfogás nélkül levonultak a pályáról.

Michael Jordan a mai napig utálja a Detroit Pistons játékosait Forrás: NBA.com

Ezt követően Jordan nem csinált titkot abból, hogy utálja Thomast és az egész detroiti csapatot, azt azonban elismerte, hogy Magic Johnson után Thomas volt az NBA második legjobb irányítója, így helye lett volna az 1992-es barcelonai olimpiára utazó Dream Teamben.

A legendák arról szólnak, hogy Isiah Thomas azért nem mehetett az olimpiára, mert Jordan nem akart vele egy csapatban játszani. A The Last Dance-ben viszont a Chicago Bulls legendája elmondta, hogy neki ehhez semmi közé, és Thomasszal amúgy sem akart senki együtt játszani.

Most azonban előkerült egy régi hangfelvétel, amin Jordan Jack McCallum The Dream Team Tapes podcastjában felidézte a telefonbeszélgetést Rod Thornnal, aki a Dream Team keretének a kialakításáért volt felelős.

– elevenítette fel a történteket Michael Jordan 2011-ben, aki nyilván kiszínezte a történetet a saját nagyságát ábrázoló sorozatban.

Michael Jordan és Charles Barkley egy 1993-as reklámfilmforgatáson Forrás: Rob Schumacher/AZR-D

Jordan korábbi csapattársai sem elégedettek a végkifejlettel. Az 1991 és 1993 között a Bullsszal zsinórban három bajnoki címet szerző Horace Grant szerint Jordan hazudik a sorozatban, valamint besúgónak is nevezte őt - Grant volt az, aki Jordan szerint öltözői titkokat szivárogtatott a '90-es évek elején megjelenő "Jordan Rules" című Sam Smith-könyvhöz. Grant ezzel szemben azt kifogásolja, hogy Jordan teljesen jelentéktelen, másokra nézve viszont negatív részleteket árul el többször is, valamint Pippen "portréját" sem érti.