Húsz csapattal folytatódhat az NBA a Disney Worldben

NBA Suspends Season After Player Tests Positive For Coronavirus GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
NEW YORK, NY - MARCH 12: An NBA logo is shown at the 5th Avenue NBA store on March 12, 2020 in New York City. The National Basketball Association said they would suspend all games after player Rudy Gobert of the Utah Jazz reportedly tested positive for the Coronavirus (COVID-19). Jeenah Moon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A tervezettnél feltehetően egy közel egy hónappal később, és a szokásos 16 helyett 20-szal folytatódhat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) márciusban, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonja.

Az ESPN című amerikai sportlap szakírója, Adrian Wojnarowsky értesülései szerint többé-kevésbé kialakult az egyetértés a liga lehetséges folytatásának forgatókönyve ügyében. Eszerint véglegesnek tekinthető, hogy a floridai Orlandóban lévő Disney World szórakoztató központ lesz a helyszín, ahogy az is biztosnak tűnik, hogy a korábban tervezett júliusi dátum helyett, csak augusztusban lesz folytatás, hogy a csapatok és a játékosok minél jobban fel tudjanak készülni.

Az orlandói torna menetrendje még nem végleges, nem dőlt el, hogy 20 vagy 24 csapat lesz-e (az szinte kizárható, hogy mind a 30 együttes meghívást kapjon), ahogy az sem, hogy játszanak-e még alapszakasz mérkőzéseket. Az viszont biztosnak tűnik, hogy amennyiben 20 csapat kap meghívást, úgy 8 keleti mellett 12 nyugati franchise utazhat (amennyiben sikerül kormányengedélyt kapni a játékosok államközi mozgására, ami egyelőre tilos az USA-ban) Orlandóba. Nyugaton ugyanis még éles volt a rájátszásért folyó verseny, így a 9-12. helyen álló Portland, New Orleans, Sacramento, San Antonio négyes megkapja a lehetőséget, hogy kiharcolja a helyét a play-offban.

További fejtörést okozhat a liga vezetőinek, hogy a játékosok többsége ragaszkodik, hozzá, hogy a családja is elkísérje Orlandóba, ami újabb tesztek sokaságát igényli, valamint jelentősen rontja a biztonsági kilátásokat.