Társoldalunk:

Húsz csapattal folytatódhat az NBA a Disney Worldben

2020.05.28. 10:01

A tervezettnél feltehetően egy közel egy hónappal később, és a szokásos 16 helyett 20-szal folytatódhat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) márciusban, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonja.

Az ESPN című amerikai sportlap szakírója, Adrian Wojnarowsky értesülései szerint többé-kevésbé kialakult az egyetértés a liga lehetséges folytatásának forgatókönyve ügyében. Eszerint véglegesnek tekinthető, hogy a floridai Orlandóban lévő Disney World szórakoztató központ lesz a helyszín, ahogy az is biztosnak tűnik, hogy a korábban tervezett júliusi dátum helyett, csak augusztusban lesz folytatás, hogy a csapatok és a játékosok minél jobban fel tudjanak készülni.

Az orlandói torna menetrendje még nem végleges, nem dőlt el, hogy 20 vagy 24 csapat lesz-e (az szinte kizárható, hogy mind a 30 együttes meghívást kapjon), ahogy az sem, hogy játszanak-e még alapszakasz mérkőzéseket. Az viszont biztosnak tűnik, hogy amennyiben 20 csapat kap meghívást, úgy 8 keleti mellett 12 nyugati franchise utazhat (amennyiben sikerül kormányengedélyt kapni a játékosok államközi mozgására, ami egyelőre tilos az USA-ban) Orlandóba. Nyugaton ugyanis még éles volt a rájátszásért folyó verseny, így a 9-12. helyen álló Portland, New Orleans, Sacramento, San Antonio négyes megkapja a lehetőséget, hogy kiharcolja a helyét a play-offban.

További fejtörést okozhat a liga vezetőinek, hogy a játékosok többsége ragaszkodik, hozzá, hogy a családja is elkísérje Orlandóba, ami újabb tesztek sokaságát igényli, valamint jelentősen rontja a biztonsági kilátásokat.