22 csapattal indulhat újra az NBA

Brooklyn Nets v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - MARCH 10: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers drives to the basket on Caris LeVert #22 of the Brooklyn Nets during a 104-102 Nets win at Staples Center on March 10, 2020 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.
Vágólapra másolva!
Az ESPN amerikai sportlap információi szerint 22 csapattal indulhat újra augusztusban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonja.

A pontos részleteket helyi idő szerint csütörtökön kora délután egyeztetik a liga vezetői az érintett csapatokkal, de az ESPN szakírója szerint immár tényként lehet kezelni, hogy a nyugati főcsoportból 13, míg keletről 9 csapat kap meghívást az orlandói Walt Disney World-be, ahol a szezon összes hátralévő mérkőzését fogják megrendezni.

A liga vezetői azokat a csapatokat érezték még esélyesnek a rájátszásba jutásra, amelyek hat győzelemre vannak az utolsó, azaz a 8. play-off helytől. Az egyes csapatoknak változó számú, de jellemzően 17-19 meccsük volt még hátra az alapszakaszból, amikor az március 8-án félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt.

A rájátszásért harcoló, illetve a jelenleg 8. helyen álló csapatok egy külön tornán fogják kivívni a play-offban való szereplés jogát. Az Orlandóban pályára lépő csapatok júliusban kezdhetik meg a közös edzéseket.

A folytatásról lemaradó klubok ugyanakkor már jelezték elégedetlenségüket. Szerintük a hosszú kihagyás – rájuk így nyolc hónap tétlenség vár a következő szezon novemberi indulásáig – szakmailag nem tesz jót a játékosoknak, anyagilag pedig nem egy franchise kerülhet nehéz helyzetbe az elmaradó mérkőzések miatt.

A szezont október 12-ig kell befejzni.