Társoldalunk:

Focicsapatban vett részesedést az NBA egyik legnagyobb sztárja

2020.06.05. 11:21

Az észak-amerikai profi futball-ligában (MLS) szereplő Philadelphia Union kisebbségi tulajdonosa lett az NBA-sztár, Kevin Durant.

A Brooklyn Nets kétszeres NBA-bajnok és kétszeres olimpiai bajnok csak kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a philadelphiai csapatban, ami sajtóhírek szerint 1 és 5 százalék között lehet.

Nem ez az első eset, hogy Durant megpróbál a foci közelébe kerülni, azonban korábban a washingtoni DC United mindkét vásárlási ajánlatát visszautasította.

Az NBA leghíreebb játékosai között egyébként nem számít különleges üzleti befektetésnek a focicsapatban szerzett tulajdonrész: a Houston Rockets sztárja, James Harden egyaránt tulajdonos az MLS-ben szereplő Houton Dynamóban, a női ligában szereplő Houston Dash-ben, valamint a két csapat otthonául szolgáló BBVA Stadionban is. 

A sportág jelenlegi első számú csillaga, LeBron James pedig már évek óta tagja a Bajnokok Ligája-címvédő, és a Premier League-elsőségtől egy (de legfeljebb két) lépésre lévő Liverpool FC-ben, ahol 2011 óta van 2 százaléknyi tulajdonrésze.