Társoldalunk:

A UFC első embere a ketrecben védené meg az igazát egy újságíróval szemben

2020.06.09. 08:03

A világ vezető ketrecharcos szervezete, a UFC első embere, Dana White kész a ringben, vagy éppen az oktagonban megvédeni a becsületét egy amerikai rádiós újságíróval szemben.

Dana White, a UFC nagy hatalmú elnöke még a szervezet egyik első, a koronavírus-járványt követő leállás utáni, május 30-i visszatérő gálájának felvezetése során került szóbeli összetűzésbe Dan Le Batard-ral, az ESPN amerikai sportlap floridai munkatársával. Le Batard egy rádiós interjú során azt találta mondani, hogy a UFC harcosai nagyon keveset keresnek, mire White azzal kontrázott, hogy az újságíró "igencsak tájékozatlan" a kérdésben. 

Ekkor hangzott el a kérdés, hogy mikor kerülhetne sor egy Dan vs. Dana harcra? A válasz most megérkezett, White elfogadta a kihívást, ami egy jótékonysági mérkőzés lesz, ő maga már fel is ajánlott 250 ezer dollárt. 

"Állok a kihívás elé. De számodra rossz vége lesz ennek. Nagyon-nagyon rossz" – tette még hozzá a UFC elnöke. 

A szábolykat egyelőre nem ismerjük, így nem tudni, hogy ringben, bokszkesztyűkben, vagy éppen a nyolcszögletű ketrecben (oktagon), kis kesztyűkben esnek-e egymásnak a felek.