Társoldalunk:

Csaknem 175 ezer jegy már elkelt az augusztusi Indy 500 autóversenyre

2020.06.26. 16:40

A koronavírus-járvány ellenére csaknem 175 ezer jegy már elkelt a legendás indianapolisi 500 mérföldes autóverseny, az Indy 500 idei futamára, melyet a pandémia miatt május 24-ről augusztus 23-ra halasztottak.

A helyszín, az Indianapolis Motor Speedway (IMS) csütörtökön jelentette be, hogy becslésük szerint ennyi belépőnek van gazdája, ugyanakkor Alex Damron, az IMS vállalati kommunikációért felelős alelnöke jelezte: ezeknek a jegyeknek a jelentős részét a tavalyi versenyt követő hetekben vásárolták meg. 

A 2019-es győztes, a francia Simon Pagenaud (Menards Team Penske Chevrolet) idén is nézők előtt védheti meg a címétForrás: AFP/Kerem Yucel

"Az elmúlt néhány hónapban, ahogy a koronavírus-járvány egyre súlyosabbá vált, nem reklámoztuk a jegyértékesítést" – jelentette ki Damron.

Az Indy 500-as a világ legnagyobb egynapos sporteseményei közé tartozik, általában 250-300 ezer nézővel a helyszínen. Ennek megfelelően egy átlagos évben a 175 ezer eladott belépő kevésnek számítana, azonban az Egyesült Államokban jelenleg is tomboló járvány közepette aggodalomra adhat okot, ha ennyien gyűlnek össze egy versenypályán.

Észak-Amerikában március közepén álltak le a sportesemények megrendezésével, és ha az IMS végül augusztusban beengedi a 175 ezer jegytulajdonost az indianapolisi létesítménybe, akkor az Indy 500-as lesz a legnépesebb sportesemény a leállás óta.