Vágólapra másolva!
A vezető ketrecharcos szervezet, az UFC szombati éjszakai gáláján Mike Perry rendhagyó körülmények között győzte le Mickey Gallt.

A 28 éves orlandói harcos nem sokkal a szervezet Las Vegas-i központjában, az Apexben, zárt kapuk mögött rendezett gála előtt veszett össze csapatával, a Jackson-Wink MMA-val, így várható volt, hogy részükről senki sem fogja őt elkísérni Nevadába. Perry azonban nem is tartott rájuk igényt, véleménye szerint a legtöbb edző egyébként sem tud tú sokat hozzátenni egy sportoló teljesítményéhez a harc során, így ő más megoldást választott: a ring (ketrec) sarkában a menetek közötti szünetben a barátnője, Latory González várta, és ő tette a jeges tömlőt a fejére.

Ez a felállás egyébként merőben szabálytalan, hiszen a ringsegéd egy vizsgával és hivatalos engedéllyel rendelkező személy, akinek több szerepe van annál, mint, hogy azt mondja a harcosnak, hogy "jól csinálod", és a nyakába pakolja a jeges zacskót. Ő az, aki meg tudja állapítani, hogy mennyire veszéyes egy sérülést, adott esetben pedig képes dönteni egy küzdelem befejezéséről is.

A rendhagyó páros az összecsapás után:

Ha az UFC nem lenne olyan önjáró, mint, amilyen, és nem lenne a járványhelyzet miatt minden gála amolyan családi összejövetel, erre aligha kerülhetett volna sor. Perry mindenesetre egyhangú pontozással győzött (14-6-ra alakítva a mérlegét), és rendkívül elégedett volt a barátnőjével.

"Nagyszerű munkát végzett, nem bonyoíltotta túl. Egy csomó dolgot kiabált be menet közben, például, hogy tartsam fent a kezeimet, én meg arra gondoltam, hogy oké, kezd szépen belejönni" – mondta az amerikai harcos, aki várhatóan hazatér Dél-Floridába, ahol vagy csatlakozik a sportág egyik legerősebb klubjához, az American Top Teamhez, vagy megalakítja saját, Platinum Martial Arts nevű csapatát.