Társoldalunk:

Sztárirányítóval pótolta Tom Bradyt a New England Patriots

2020.06.29. 09:25

A New England Patriotsnál folytatja pályafutását a Carolina Panthers korábbi irányítója, Cam Newton.

A 31 éves quarterbacket tavasszal tette szabadlistára addigi klubja, a Carolina Panthers, amely 2011-ben a legelső választással szerezte meg a játékjogát az újoncbörzén. Abban az évben őt választották a legjobb támadó újoncának, legsikeresebb szezonja pedig egyértelműen a 2015-ös volt, amikor a Panthersszel Super Bowlba jutott, ő pedig az alapszakasz során összesen 45 touchdownt szerzett, amiért megválaztották az idény legértékesebb játékosának (MVP).

Az utóbbi időben rengeteg sérülés hátráltatta, emellett a passzpontossága is romlott, tavaly pedig már a Panthers kezdőjéből is kiszorult. Majd miután a csapat leigazolta Teddy Bridgewatert, Newton maga kérte a klubot, hogy engedjék el.

Cam Newton teljesen más stílust képvisel, mint Tom BradyForrás: AFP/2019 Getty Images/Streeter Lecka

A Patriots részéről is érthető a húzás, hiszen - ki ne tudná - nyáron 20 év után elveszítették Tom Bradyt, aki a Tampa Bay Buccaneershez igazolt. A Patsnél így a veterán Brian Hoyer és a tavaly választott Jarrett Stidham harcoltak volna a kezdőpozícióért, ami finoman szólva is vérszegény. Bill Belichickék abban bíznak, hogy Newton nem lett teljesen használhatatlan, emellett az is komoly kihívás lesz számukra, ahogy mivel Brady és ő teljesen különböző stílusú irányítók, ezért az egész támadósémát meg kell változtatniuk.
A megállapodás egy évre szól, Newton különböző bónuszokkal akár 7,5 millió dollárt is kereshet.

Szintén a New Englandhez kapcsolódik, hogy a liga megbüntette az együttest, amiért még a 2019-es idény végén illegálisan videózták le a Cincinnati Bengals kispadját, hogy megfejtsék a játékhívásaikat. Az ítélet szerint a klubnak 1,1 millió dollárt kell fizetnie, emellett elbukta a 2021-es drafton a 3. körös választási jogát.