Egy felmérés szerint a játékosok többsége idén már nem térne vissza a jégre

St Louis Blues v Winnipeg Jets - Game One GettyImageRank3, Dustin Byfuglien
Közös megegyezéssel szerződést bontott hátvédjével, Dustin Byfugliennel az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Winnipeg Jets
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosainak háromnegyede nem szeretné, ha a nyáron újraindítanák a bajnokságot - derült ki egy belső felmérésből.

Sajtóértesülések szerint a hokisok tisztában vannak vele, hogy jelentős bevételtől esnek el, ha nem folytatódik a koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakadt szezon.

Ennek ellenére jobban tartanak attól, hogy megfertőződnek vagy pedig súlyosan megsérülnek a tervezett augusztusi rajtot követően, és akkor számukra a következő idény is veszélybe kerülne.

A hét elején derült ki, hogy az edzések újraindításakor 26 játékos lett koronavírusos beteg, ők 14 napra karanténba kényszerülnek. Az európai hokisok ezekben a hetekben repülnek vissza a tengerentúlra, ők csak két hét teljes elkülönülés után csatlakozhatnak a többiekhez. A liga reméli, hogy július végén már komplett csapatedzéseket lehet tartani, és a 24 csapatos playoff augusztus második felében elkezdődhet.