Egy fogorvost is beidéztek az NBA-sztár 100 millió dolláros perében

NCAA Basketball Tournament - East Regional - Washington DC GettyImageRank2 BASKETBALL
WASHINGTON, DC - MARCH 31: Zion Williamson #1 of the Duke Blue Devils reacts against the Michigan State Spartans during the first half in the East Regional game of the 2019 NCAA Men's Basketball Tournament at Capital One Arena on March 31, 2019 in Washington, DC. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Alaposan meglepődött Douglas J. Kosek indianapolisi fogorvos, amikor ügyvédi felszólítást kapott, miszerint jelenjen meg a bíróságon, és tárja előt bizonyítékait, ha jót akar magának. De mi köze a dokinak Zion Williamson 100 millió dolláros peréhez?

Gyorsan eláruljuk a nagy titkot: természetesen semmi. Mindössze annyi történt, hogy a floridai Prime Sports Marketing nevű vállalkozás jogi képviselői az amerikai egyetemi és főiskolai atlétikai szövetség, azaz az NCAA indianapolisi központi irodája helyett az ugyancsak az Indiana állambeli nagyvárosban február óta működő NCAA, LLC névre hallgató fogászati rendelőbe küldték a levelet.

Ami pedig a sport vonatkozást illeti: a Prime Sports Marketing képviselte a tavalyi NBA-drafton elsőként kiválasztott ifjú kosaras sztár, a ma már a New Orleans Pelicans csapatában játszó Zion Williamsont, most pedig ugyanők, egészen pontosan a cég első embere, Gina Ford pereli 100 millió dollárra, azzal vádolva, hogy megszegte a szerződésüket, mert pénzt fogadott el, amikor annak idején a Duke Egyetemet választotta. Ja, és miután aláírt az NBA-be, szakított a Prime Sportsszal – talán ennek is lehet köze a floridaiak indulataihoz...

Zion Williamson a Duke mezében Forrás: AFP/2019 Getty Images/Patrick Smith

Megdöntethetetlen bizonyíték eddig nem került elő az ügyben, de Ford hajlandó a végsőkig is elmenni, és akár az élő legenda Mike Kryzewskit is bíróság elé citálni. Coach K valódi intézménynek számít a sportágban: negyven éve irányítja a Duke kosárlabda-programját, ötszörös NCAA-bajnok, az amerikai felnőtt válogatottal pedig három olimpiai bajnoki (2008, 2012 és 2016), valamint két vb-aranyérme (2010, 2014) van. De ő volt a másodedzője az 1984-ben Michael Jordannel a soraiban olimpiai aranyat nyerő válogatottnak, valamint az 1992-es Dream Teamnek is.