Társoldalunk:

Kigyógyult a rákból a 23 éves hokisztár

2020.07.03. 07:51

Befejeztes a kemoterápiás kezelést, egyúttal teljesen tünetmentes a korábban Ewing-szarkómával diagnosztizált Oskar Lindblom, a Philadelphia Flyers 23 éves jégkorongozója.

A junior világbajnok csatárnál 2019 decemberében vették észre a csontrák második leggyakoribb formáját, majd azonnal megkezték a kezeléseket.

A koronavírus-járvány miatt természetesen a gyógyítási folyamat is lassabb volt a megszokottnál, de végül szerencsére sikerrel ért véget. Lindblom csütörtökön a pennsylvaniai Abramson Cancer Centerben megkongathatta a szimbolikus harangot, amely a rákból kigyógyult páciensek számára került fel a falra.

"El sem tudom mondani, hogy érzem magam. Olyan, mintha ma lenne a születésnapom, karácsony és egyszerre az összes ünnep. Hihetetlen, hogy túlvagyok rajta. Alig várom, hogy visszatérjek a normális kerékvágásba és érezzem, hogy újra élek" - mondta a csatár, aki a szezon első harminc mérkőzésén 11 gólig és 8 gólpasszig jutott, mielőtt észrevették nála a kórt.

Lindblom nemrég visszatért a jégre, hogy a társakkal eddzen, az viszont biztos, hogy egyelőre nincs olyan fizikai állapotban, hogy az NHL esetleges folytatása során meccsen is játsszon, így legközelebb a 2020-2021-es idényben láthatjuk.