Anthony Davis szerint a Lakers tovább erősödött a kényszerszünetben

Minnesota Timberwolves v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - DECEMBER 08: Anthony Davis #3 of the Los Angeles Lakers looks to an official after the whistle during the second half against the Minnesota Timberwolves at Staples Center on December 08, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Anthony Davis, a Los Angeles Lakers kiválósága szerint csapatának jót tett a szünet az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

A 27 éves erőcsatár amiatt ugyanakkor továbbra is csalódott, hogy nem tudták az eredeti terveknek megfelelően lejátszani az idényt, amelyben a Lakers 49/14-es győzelmi mutatóval a nyugati főcsoport élén áll.

"A felfüggesztés pont a születésnapomon történt, így én duplán csalódott voltam" - emlékezett vissza a hétszeres All Star-válogatott Davis a március 11-i eseményekre.

A magasember, illetve társai ezen a héten kezdték el a közös helyszínen zajló egyéni edzéseket, így készülnek a bajnokság július 30-i folytatására.

Anthony Davis szerint a Lakers tovább erősödött a kényszerszünetben Forrás: AFP/2019 Getty Images/Katharine Lotze

"Azt gondolom, az esélyeink a bajnoki címre még jobbak, mint korábban, mert mindannyian kipihentek vagyunk és készen állunk az újrakezdésre. Az első helyről az fog dönteni, ki akarja jobban megnyerni a bajnokságot" - jelentette ki Davis, aki a kényszerpihenő alatt kipihente kisebb-nagyobb sérüléseit.

"Százszázalékosan egészséges vagyok, a rengeteg probléma a múlté, készen állok a folytatásra" - mondta a Lakers magasembere, aki mérkőzésenként 26,7 ponttal, 9,4 lepattanóval és remek védekezéssel is segítette csapatát a szezon eddigi részében.

A Los Angeles-iek csütörtökön szerződtették LeBron James korábbi csapattársát, J.R. Smith-t, miután Avery Bradley családi okokra hivatkozva nem vállalta a játékot a szezon hátralévő részében.

Az NBA-szezon az orlandói Disney Worldben folytatódik július 30-án, 22 már a rájátszásba jutott vagy arra eséllyel pályázó együttes részvételével. A módosított alapszakasz augusztus 14-ig tart, minden együttesre nyolc találkozó vár. A rájátszás augusztus 17-én, a nagydöntő pedig szeptember 30-án kezdődik.