Társoldalunk:

Anthony Davis szerint a Lakers tovább erősödött a kényszerszünetben

2020.07.03. 14:04

Anthony Davis, a Los Angeles Lakers kiválósága szerint csapatának jót tett a szünet az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

A 27 éves erőcsatár amiatt ugyanakkor továbbra is csalódott, hogy nem tudták az eredeti terveknek megfelelően lejátszani az idényt, amelyben a Lakers 49/14-es győzelmi mutatóval a nyugati főcsoport élén áll.

"A felfüggesztés pont a születésnapomon történt, így én duplán csalódott voltam" - emlékezett vissza a hétszeres All Star-válogatott Davis a március 11-i eseményekre.

A magasember, illetve társai ezen a héten kezdték el a közös helyszínen zajló egyéni edzéseket, így készülnek a bajnokság július 30-i folytatására.

Anthony Davis szerint a Lakers tovább erősödött a kényszerszünetbenForrás: AFP/2019 Getty Images/Katharine Lotze

"Azt gondolom, az esélyeink a bajnoki címre még jobbak, mint korábban, mert mindannyian kipihentek vagyunk és készen állunk az újrakezdésre. Az első helyről az fog dönteni, ki akarja jobban megnyerni a bajnokságot" - jelentette ki Davis, aki a kényszerpihenő alatt kipihente kisebb-nagyobb sérüléseit.

"Százszázalékosan egészséges vagyok, a rengeteg probléma a múlté, készen állok a folytatásra" - mondta a Lakers magasembere, aki mérkőzésenként 26,7 ponttal, 9,4 lepattanóval és remek védekezéssel is segítette csapatát a szezon eddigi részében.

A Los Angeles-iek csütörtökön szerződtették LeBron James korábbi csapattársát, J.R. Smith-t, miután Avery Bradley családi okokra hivatkozva nem vállalta a játékot a szezon hátralévő részében.

Az NBA-szezon az orlandói Disney Worldben folytatódik július 30-án, 22 már a rájátszásba jutott vagy arra eséllyel pályázó együttes részvételével. A módosított alapszakasz augusztus 14-ig tart, minden együttesre nyolc találkozó vár. A rájátszás augusztus 17-én, a nagydöntő pedig szeptember 30-án kezdődik.