Társoldalunk:

Nem lép pályára a folytatásban a kétszeres NBA All-Star játékos

2020.07.04. 16:20

Victor Oladipo, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Indiana Pacers játékosa nem lép pályára az újrakezdődő szezonban.

A 28 éves játékos - másfél évvel ezelőtti sérülése miatt - a 2019-20-as szezon elején sokáig sérült volt, 47 mérkőzést hagyott ki és mindössze 13 találkozón játszott, mielőtt márciusban a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt volna a szezon.

Victor Oladipo nem vállalja a szezon hátralévő mérkőzésein a pályára lépéstForrás: AFP/2020 Getty Images/Ronald Martinez

Döntésével kapcsolatban - amelyet klubja tiszteletben tartott - kiemelte: nagyon szeretne ismét játszani, társaival együtt küzdeni, és bár jól halad a rehabilitációja, közel százszázalékos állapotban érzi magát, a következő időszak sűrű versenynaptára számára különösen nagy sérülésveszélyt tartogatott volna.
Okos döntésre volt szükségem, amit viszont még így is nehezen hoztam meg. Végül aztán mégis arra jutottam, hogy játék helyett folytatom a felkészülést, és így a következő idényre leszek ismét teljesen egészséges- mondta.

A kétszeres (2018, 2019) All Star-válogatott Oladipo 2013-2016-ig az Orlando Magic, majd egy szezonban az Oklahoma City Thunder játékosa volt, az Indiana Pacershez 2017-ben került. Hét NBA-idényében meccsenként 25,9 percet töltött pályán, amely során 17,4 pontot, 4,6 lepattanót és 3,9 gólpasszt átlagolt.

Az NBA-szezon az orlandói Disney Worldben folytatódik július 30-án, 22 már a rájátszásba jutott vagy arra eséllyel pályázó együttes részvételével. A módosított alapszakasz augusztus 14-ig tart, minden együttesre nyolc találkozó vár. A rájátszás augusztus 17-én, a nagydöntő pedig szeptember 30-án kezdődik.