Társoldalunk:

Sikerült megállapodni az NHL folytatásának körülményeiről

2020.07.06. 08:54

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vezetői megállapodtak a játékosokkal a bajnokság folytatásának feltételeiről. A jelenlegi tervek szerint az augusztus elsejei rajtot követően október elején avathatnak bajnokot a ligában.

Bill Daly, az NHL helyettes vezetője vasárnap késő este mondta el az AP hírügynökségnek, hogy a feleknek sikerült mindenben megegyezniük, igaz, egyelőre még csak szóban.

Az alku szerint a bajnoki folytatás harmadik fázisa július 13-án indul, amikor a csapatok megkezdhetik az edzőtáborokat, melyekben klubonként maximum 30 mezőnyjátékos és korlátlan számú kapus vehet részt.

Már nem kell sokat várni, hogy folytatódjon az NHLForrás: AFP/2020 Getty Images/Richard Rodriguez

Maga a bajnoki rajt - azaz a negyedik fázis nyitánya - augusztus elsején lesz, ezt megelőzően kell a csapatoknak megérkezniük abba a két városba - vélhetőleg Torontóba és Edmontonba -, ahol a 24 csapatos rájátszás meccseit rendezik majd.

A szerződés szerint a jégkorongozók mindenféle retorzió nélkül dönthetnek úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt nem vállalják a játékot, ám ezt kedd délutánig hivatalosan jelezniük kell a klubjuk felé. A szabályok szerint az edzőtáborokban, majd pedig a bajnoki folytatás során is napi rendszerességgel tesztelnek mindenkit a csapatoknál és a játékvezetők között, de a hotelek személyzetét, és mindenki mást is vizsgálnak majd, aki az NHL által kialakított, a külvilágtól elzárt "buborékokban" tartózkodik és dolgozik.