Sikerült megállapodni az NHL folytatásának körülményeiről

NHL Winter Classic
DALLAS, TEXAS - JANUARY 01: Nashville Predators fans cheer after the Predators second goal in the first period of the NHL Winter Classic at the Cotton Bowl on January 01, 2020 in Dallas, Texas. Richard Rodriguez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vezetői megállapodtak a játékosokkal a bajnokság folytatásának feltételeiről. A jelenlegi tervek szerint az augusztus elsejei rajtot követően október elején avathatnak bajnokot a ligában.

Bill Daly, az NHL helyettes vezetője vasárnap késő este mondta el az AP hírügynökségnek, hogy a feleknek sikerült mindenben megegyezniük, igaz, egyelőre még csak szóban.

Az alku szerint a bajnoki folytatás harmadik fázisa július 13-án indul, amikor a csapatok megkezdhetik az edzőtáborokat, melyekben klubonként maximum 30 mezőnyjátékos és korlátlan számú kapus vehet részt.

Már nem kell sokat várni, hogy folytatódjon az NHL Forrás: AFP/2020 Getty Images/Richard Rodriguez

Maga a bajnoki rajt - azaz a negyedik fázis nyitánya - augusztus elsején lesz, ezt megelőzően kell a csapatoknak megérkezniük abba a két városba - vélhetőleg Torontóba és Edmontonba -, ahol a 24 csapatos rájátszás meccseit rendezik majd.

A szerződés szerint

a jégkorongozók mindenféle retorzió nélkül dönthetnek úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt nem vállalják a játékot,

ám ezt kedd délutánig hivatalosan jelezniük kell a klubjuk felé. A szabályok szerint az edzőtáborokban, majd pedig a bajnoki folytatás során is napi rendszerességgel tesztelnek mindenkit a csapatoknál és a játékvezetők között, de a hotelek személyzetét, és mindenki mást is vizsgálnak majd, aki az NHL által kialakított, a külvilágtól elzárt "buborékokban" tartózkodik és dolgozik.