Társoldalunk:

Hivatalossá váltak az NHL folytatásának feltételei

2020.07.07. 10:24

Hivatalossá váltak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) folytatásának feltételei.

A liga vezetői és a játékosok képviselői aláírták a megállapodást, melynek értelmében a visszatérés harmadik fázisa július 13-án indul, amikor a csapatok megkezdhetik az edzőtáborokat, melyekben klubonként maximum 30 mezőnyjátékos és korlátlan számú kapus vehet részt. Ezzel egyidejűleg a játékosok rábólintottak a kollektív szerződésre is, amely a 2025/26-os idényig szól.

Maga a bajnoki rajt - azaz a negyedik fázis nyitánya - augusztus elsején lesz, ezt megelőzően kell a csapatoknak megérkezniük abba a két városba - vélhetőleg Torontóba és Edmontonba -, ahol a 24 csapatos rájátszás meccseit rendezik majd.

NHL: hivatalosak a folytatás feltételeiForrás: AFP/2019 Getty Images/Scott Taetsch

Az első két szakaszban előbb egyéni tréningek zajlottak, majd kinyitottak az edzőközpontok, melyekben már kis csoportokban is lehetett edzeni.

A megállapodás része, hogy a jégkorongozók mindenféle retorzió nélkül dönthetnek úgy: a koronavírus-járvány miatt nem vállalják a játékot, de ezt kedd délutánig hivatalosan jelezniük kell a klubjuknak. Az edzőtáborokban, majd pedig a bajnoki folytatás során is napi rendszerességgel tesztelnek mindenkit a csapatoknál és a játékvezetők között, de a hotelek személyzetét, és mindenki mást is vizsgálni fognak, aki az NHL által kialakított, a külvilágtól elzárt "buborékokban" tartózkodik és dolgozik.

A jelenlegi tervek szerint az augusztus elsejei rajtot követően október elején avathatnak bajnokot az NHL-ben.