Hivatalossá váltak az NHL folytatásának feltételei

Toronto Maple Leafs v Washington Capitals GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league hockey nhl no people
WASHINGTON, DC - OCTOBER 16: A detailed view of the NHL logo on the back of the goal netting before the game between the Washington Capitals and the Toronto Maple Leafs at Capital One Arena on October 16, 2019 in Washington, DC. Scott Taetsch/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hivatalossá váltak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) folytatásának feltételei.

A liga vezetői és a játékosok képviselői aláírták a megállapodást, melynek értelmében a visszatérés harmadik fázisa július 13-án indul, amikor a csapatok megkezdhetik az edzőtáborokat, melyekben klubonként maximum 30 mezőnyjátékos és korlátlan számú kapus vehet részt. Ezzel egyidejűleg a játékosok rábólintottak a kollektív szerződésre is, amely a 2025/26-os idényig szól.

Maga a bajnoki rajt - azaz a negyedik fázis nyitánya - augusztus elsején lesz, ezt megelőzően kell a csapatoknak megérkezniük abba a két városba - vélhetőleg Torontóba és Edmontonba -, ahol a 24 csapatos rájátszás meccseit rendezik majd.

NHL: hivatalosak a folytatás feltételei Forrás: AFP/2019 Getty Images/Scott Taetsch

Az első két szakaszban előbb egyéni tréningek zajlottak, majd kinyitottak az edzőközpontok, melyekben már kis csoportokban is lehetett edzeni.

A megállapodás része, hogy a jégkorongozók mindenféle retorzió nélkül dönthetnek úgy: a koronavírus-járvány miatt nem vállalják a játékot, de ezt kedd délutánig hivatalosan jelezniük kell a klubjuknak. Az edzőtáborokban, majd pedig a bajnoki folytatás során is napi rendszerességgel tesztelnek mindenkit a csapatoknál és a játékvezetők között, de a hotelek személyzetét, és mindenki mást is vizsgálni fognak, aki az NHL által kialakított, a külvilágtól elzárt "buborékokban" tartózkodik és dolgozik.

A jelenlegi tervek szerint az augusztus elsejei rajtot követően október elején avathatnak bajnokot az NHL-ben.