Mint egy múmia, úgy nézett ki az iszonyatos fogyasztás közben az UFC-sztár - fotó

UFC 244 in New York
Jorge Masvidal (Red) and Nate Diaz (Blue) during UFC 244 at Madison Square Garden in New York City on Saturday, November 02
Vágólapra másolva!
A szombatról vasárnapra virradóra sorra kerülő UFC 251 sorszámú gála előtt sikeresen bemértek a főszereplők, azonban a beugró Jorge Masvidalnak ez nem akármilyen önsanyargatás árán sikerült.

Ez lesz a szervezet által nem kevés ráfordítással felépített Abu-Dzabi-i Fight Island első nagy gálája, amelyre a UFC csillagos ötös programot tett le az asztalra. Egy kis hiba csak akkor csúszott be, amikor kiderült, hogy a váltósúly veretlen világbajnokának, Kamaru Usmannak a kihívója, Gilbert Burns koronavírus-fertőzött. Gyorsan találni kellett egy beugrót, ami sikerült is: az a Jorge Masvidal vállalta a meccset, aki korábban visszamondta a szereplést, mert kevesellte a felajánlott díjazást.

A Miamiban élő kolumbiai származású harcos még soha nem vívott igazi címmérkőzést, csak pótlékként kitalált öve (Baddest Motherfucker belt, azaz a legfaszább faszagyerek öv), az óriási egója, és persze az elképesztően jó bunyója van. A veretlen és egyelőre verhetetlennek tűnő nigériai ellen hat nap felkészüléssel vállalta a meccset. A felkészülés legnehezebb része kétséget kizáróan a fogyasztás volt: a csütörtöki mérlegelésig kilenc kilótól kellett megszabadulni, amiért minden eszközt bevetett:

Végül sikeresen hozta a 170 fontos (kb. 77 kg) súlyhatárt, ahogy Usman is, akinek persze csak apránként kellett megszabadulnia a töblettől. Kérdés, hogy ilyen embertelen fogyasztás után milyen fizikai állapotban lesz Masvidal a tökéletesen felkészült ellenfeleit is már-már játsszi könnyedséggel elintéző Usmannal szemben.

A mérlegelést követő felvezető sajtótájékoztatón a kolumbiai persze nem tett féket a nyelvére, és nem adta jelét annak, hogy megviselte volna a fogyasztás, habár inkább úgy nézett ki, mint aki a Himalájából tért vissza, miután lendületből megmászott három nyolcezres csúcsot, és nem úgy, mint egy élete meccsére készülő, csúcsra járatott harcos:

De senkinek ne legyen kétsége: attól ő még ugyanaz a Jorge Masvidal, aki miami suhancként egy telefonhívásra fogta magát, és ment bunyózni a hátsó udvarokban rendezett illegális viadalokon.

Szemtől szemben: