Társoldalunk:

Fontos szabály változik az NBA-ben

2020.07.19. 15:26

A megszokott 12 perces negyedek helyett tízperces játékrészekkel tér vissza az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA).

Az NBA közlése szerint a szerdán bemutató-mérkőzésekkel újrainduló idény elején nyolc perccel rövidebb összecsapásokat vívnak majd a csapatok. Az indoklás szerint ezzel is szeretnék segíteni a négyhónapos kényszerszünet utáni minél gördülékenyebb visszatérést, ráadásul több klub még nem tud teljes kerettel edzeni az orlandói Disney Worldben.

Tízperces negyedekkel folytatódik az NBA július 30-ánForrás: AFP/2020 Getty Images/Harry How

Az első napon, szerdán négy felkészülési mérkőzésre kerül sor: az Orlando Magic a Los Angeles Clippersszel, a Washington Wizards a Denver Nuggetscel, a New Orleans Pelicans a Brooklyn Netscel, míg a Sacramento Kings a Miami Heattel találkozik.

A csapatok második összecsapásaikat már a normál, 12 perces játékrészekkel vívják majd, a tervek szerint minden együttes három edzőmérkőzésen szerepel a liga július 30-i újrakezdéséig.

A márciusban félbeszakadt bajnokság zárt kapuk mögött folytatódik, minden csapat nyolc mérkőzést játszik még az alapszakaszból, és aztán indul a rájátszás.