Társoldalunk:

Vesztes meccsen mutatkozott be a női NBA következő nagy csillaga - videó

2020.07.25. 21:49

Az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) szezonjának első mérkőzésén a New York Liberty színeiben bemutatkozott a draft első választottja, Sabrina Ionescu.

A román szülőktől már kaliforniában született hátvéd az Oregon Egyetem játékosaként 26 tripla-duplát ért el, amivel rekorder az egyetemi liga (NCAA) történetében, utolsó évében pedig egyhangúlag választották meg az év játékosának. A drafton ezek után természetesen első helyen választotta ki a New York Liberty.

Az NBA-hez hasonlóan a női liga mérkőzéseit is a floridai buborékban játsszák, és rögtön a Libertyé volt az első meccs, méghozza a világ egyik legjobb játékosát, Breanna Stewartot is felvonultató Seattle Storm ellen.

Sabrina Ionescu első kosara:

A meccsen hét újoncot is pályára küdő Liberty a nagyszünetben még csak hétpontos hátrányban volt (35-42), végül azonban 87-71-es vereséget szenvedett a bajnokság egyik legnangyobb esélyesétől.

Egy kosár az előző idény legjobb védője, Natasha Howard mellett:

Ionescu 12 pontot szerzett, valamint lekapott hat lepattanót és kiosztott négy gólpasszt is. A mezőnyből azonban nem volt valami sikeres, 17 kísérletéből mindössze négy ért célba, a triplamutatója pedig 8-ból 0 lett.