WNBA-rekordot döntött az amerikai kosarassztár

Sylvia Fowles
United States' Sylvia Fowles (L) vies with Nigeria’s Victoria Macaulay (C) and Atonye Nyingifa during the FIBA Women’s Olympic Qualifying Tournament match between Nigeria and USA, on February 9, 2020, in Belgrade. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Sylvia Fowles lett az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) történetének legjobb lepattanózója.

A Minnesota Lynx 198 centis klasszisa kedden a Seattle Storm elleni mérkőzésen előzte meg a 3356 lepattanóval visszavonult Rebekkah Brunsont, aki jelenleg a Lynx másodedzője. "Tudom, Rebekkah mi mindent ért el pályafutása során, és ez még értékesebbé teszi a teljesítményemet" - mondta a 34 éves, világbajnoki aranyéremmel is rendelkező Fowles.

A WNBA-ben egyedüliként ötszörös bajnok Brunson korábban kijelentette, ha valaki képes megdönteni a rekordját, az biztosan Fowles lesz. A WNBA múlt héten kezdődött idénye - akárcsak az NBA végjátéka - a koronavírus-járvány miatt egy helyszínen zajlik, a floridai Bradentonban, zárt kapuk mögött. A 12 csapat 22 fordulós alapszakaszt játszik szeptember 12-ig, majd következik a rájátszás.