Meglepetésgyőzelmek éjszakája az NBA-ben

Phoenix Suns v Los Angeles Clippers sport,nba,basketball,bestof,topix
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 04: Devin Booker #1 of the Phoenix Suns shoots the game winning basket over Paul George #13 of the LA Clippers at The Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 04, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az orlandói Disney Worldben újabb hat mérkőzéssel folytatódott az NBA csonka alapszakasza. Az alapszakasz-győztesnek tekinthető Milwaukee kikapott, míg a Portland nagy meccset nyert a Houston ellen.

A már szinte biztos ligaelső Milwaukee Bucks nem nagyon szaggatta az instrángot a Brooklyn Nets elleni mérkőzésen, aminek meg is lett az eredménye. Az első félidőben még csak-csak tudták tartani a Keleti Főcsoport 7. helyén álló Nets tempóját, de miután a kezdőcsapat egyre több időt töltött a padon, és a Bucks szupersztárja, Giannis Antetokounmpo is inkább volt vezérszurkoló, mint játékos, állandósult a Brooklyn előnye, és végül három ponttal meg is nyerték a meccset.

A meccs embere:

A Netsben bemutatkozott Jamal Crawford, a csapat pedig már-már történelmi győzelmet ünnepelhetett: a szakértőknél és a fogadóirodáknál +19 pontos favorit volt a Bucks, de így is nyerni tudtak a brooklyniak. Ennél nagyobb különbséget utoljára 1993 áprilisában fordított a maga javára a Dallas a Seattle Supersonics ellen.

Ha már Dallas: a csapat szlovén sztárja, Luka Doncic 21 évesen a legfiatalabb lett a liga történetében, aki úgy ért el tripla-duplát, hogy átlépte a 30-20-10-es álomhatárt. Doncic 34 pontot, 20 lepattanót és 12 asszisztott jegyzett a Sacramento Kings elleni győzelem során.

Nagyon fut a szekér az Orlandóba "vigaszágon" bekerült Phoenix Suns alatt: az arizonaiak sorozatban harmadik meccsüket nyerték a buborékban, ezúttal a nyugati második Los Angeles Clipperst verték a 35 pontos Devin Booker utolsó pillanatban dobott kosarával.

Fontos győzelmet aratott a nyugati 9. helyen álló Portland, amelyik már csak egy győzelemre van a még play-off helyen álló, de a buborékban még nyeretlen (3 meccs/3 vereség) Memphistől. Damian Lillardék a Houstont győzték le. A Blazers kezdőjéből csak egy játékos nem érte el a tíz pontot, míg a veterán Carmelo Anthony 36 percet töltött a pályán és 15 pontig jutott. A lefújás után a portlandi játékosok közel negyed tonna jéggel hűtötték le magukat.

The Blazers got 520 pounds of ice for 1 am cold tubs following their win over the Rockets from r/nba

Eredmények:
Milwaukee Bucks–Brooklyn Nets 116-119
Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 117-115
Portland Trail Blazers–Houston Rockets 110-102
Dallas Mavericks–Sacramento Kings 114-110
Orlando Magic–Indiana Pacers 109-120
Miami Heat–Boston Celtics 112-106