Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) rájátszásának keddi játéknapján a Toronto Maple Leafs hátvédje, Jake Muzzin ijesztő sérülést szenvedett, hordágyon kellett levinni a jégről. Az NBC Sports szakkommentátora, Mike Milbury viszont nem "dőlt be" Muzzin esésének, szerinte csak szimulált.

A Toronto 2-0-ra vezetett a Columbus Blue Jackets elleni második mérkőzés hajrájában, amikor az amerikai együttes csatára, Pierre-Luc Dubois hátulról, bottal megütötte Muzzint, aki elesett és fejjel nekicsúszott Dubois csapattársának, Oliver Björkstrandnak a lábának.

Az eset kapcsán Mike Milbury szakkommentátor első megjegyzése az volt, hogy Muzzintól okos döntés volt lennmaradni a jégen, a Toronto ugyanis komoly nyomás alá került az utolsó percekben, ezzel pedig egy kis szünethez jutott volna. Milbury szerint tehát Muzzin szimulált, nem sokkal később azonban megjelentek az orvosok is a jégyen, akik végül hordágyon, nyakmerevítővel vitték kórházba Muzzint. Ráadásul mivel a kórház a buborékon kívül van, így az óriáskarantént is el kellett hagynia, felépülése után néhány napot karanténban kell majd töltenie.

Milbury az egyik legmegosztóbb egyénisége az észak-amerikai sportmédiának. A korábbi játékosnak már aktív pályafutása során is voltak botrányai (meccs közben saját cipőjével vert meg egy szurkolót), később pedig szakmai igazgatóként is tevékenykedett a New York Islandersnél, amelyet néhány év alatt porig rombolt. Mostani megnyilvánulása után a szurkolók petíciót indítottak, hogy távolítsák el az országos csatornától.

A találkozót a Toronto 3-0-ra nyerte, amivel egyenlített a három győzelemig tartó párharcban.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. A múlt hét óta azok a csapatok folytathatták, amelyek a szünet előtt már bekerültek a rájátszásba, vagy reális esélyük volt oda bejutni. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben.
A keleti és nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó nyolc-nyolc csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

Eredmények:
selejtezők:
New York Islanders-Florida Panthers 4-2
Az állás: 2-0
Nashville Predators-Arizona Coyotes 4-2
Az állás: 1-1
Toronto Maple Leafs-Columbus Blue Jackets 3-0
Az állás: 1-1
Winnipeg Jets-Calgary-Calgary Flames 2-6
Az állás: a Calgary vezet 2-1-re
New York Rangers-Carolina Hurricanes 1-4
A párharcot a Carolina nyerte 3-0-ra
Vancouver Canucks-Minnesota Wild 4-3
Az állás: 1-1

A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.