Bebiztosította főcsoportgyőzelmét a Milwaukee Bucks

Miami Heat v Milwaukee Bucks sport,nba,basketball
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 06: Donte DiVincenzo #0, Marvin Williams #20 and Wesley Matthews #9 of the Milwaukee Bucks celebrate a 130-116 win over the Miami Heat at The Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 6, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kim Klement-Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Miami Heat elleni győzelemmel bebiztosította győzelmét a Keleti Főcsoportban a ligaelső Milwaukee Bucks az NBA alapszakaszának újabb orlandói mérkőzésén. A Sacramento Kings pontzuhatagot hozó meccsen győzte le a New Orleans Pelicanst, a Phoenix Sunsra meg szinte rá sem lehet ismerni a buborékban.

Két egymást követő vereség után összekapta magát a Bucks, bár ezúttal is csak az utolsó két negyedben mutatta egy bajnokesélyes csapat arcát a wisconsini csapat. A Miami Heat már 23 ponttal is vezetett a mérkőzésen, a végén azonban dominált a Milwaukee, és egy 20-0-s rohamnak, valamint a 38-18-ra megnyert utolsó negyednek köszönhetően végül megnyerték a meccset, ezzel pedig a Keleti Főcsoportot is. A Bucks két legjobbja az egyaránt 33 pontig jutó Giannis Antetokounmpo-Khris Middleton páros volt.

Egy Giannis-trükk a sok közül:

A játéknap rangadóját a James Hardennel, de Russel Westbrook nélkül felálló Houston Rockets magabiztosan győzte le a nyugati elsőségét már napokkal korábban bebiztosító, LeBron Jamest pihentető Los Angeles Lakerst. A kaliforniaiak már láthatóan a rájátszásra tartalékolnak, Anthony Davies és a kezdőbe bekerülő Kyle Kuzma is csak 30 percet töltött a pályán. A Rocketsben Harden 39/15-tel zárt.

Azt írják, hogy kimondottaj jól kosarazik:

A buborék legjobb formában lévő csapata az a Phoenix Suns, amelynek a meghívását nagyon sokat teljesen alaptalannak tartották. Ehhez képest Devin Bookerék (20 pont, 10 gólpassz) az egyetlenek, akik eddig valamennyi orlandói meccsüket megnyerték (4-0), csütörtökön például az Indiana Pacerst intézték el. Booker mellett a center, DeAndre Ayton is remekelt (23 pont, 10 lepattanó), és négy meccsel az alapszakasz zárása előtt az arizonai csapat csupán két győzelemre van a már rájátszást jelentő nyolcadik helytől.

A play-offhoz a Memphist (8.) és a Portlandet (9.) kellene megelőzni, utóbbi azonban szintén jó formában van. Ezúttal a Denver Nuggetset győzték le a 45 pontot, közte 11 triplát vágó Damian Lillard vezérletével.

A Sacramento Kings 140 pontot dobva intézte el a Zion Williamson nélküli New Orleans Pelicanst, míg a Los Angeles Clippers a Dallast gyűrte le viszonylag simán.

Eredmények:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 130-116
Phoenix Suns-Indiana Pacers 114-99
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 111-126
Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 115-125
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 113-97