Egy teljes csapatnyi játékos hagyja ki a komplett NFL-szezont

New England Patriots v Houston Texans GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
HOUSTON, TEXAS - DECEMBER 01: Deshaun Watson #4 of the Houston Texans scrambles against Dont'a Hightower #54 of the New England Patriots during the first quarter in the game at NRG Stadium on December 01, 2019 in Houston, Texas. Tim Warner/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hatvanhat játékos döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt kihagyja a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2020-as idényét.

A liga a járványügyi helyzet miatt csütörtökig adott haladékot a játékosoknak arra, hogy döntést hozzanak. Azok, akik igazoltan egészségügyi okok miatt nem vállalják a szereplést, 350 ezer dollárt kapnak erre a szeptember kezdődő szezon alatt, a többiek pedig 150 ezer dollárt. Érdekesség, hogy az érintet játékosok közel fele falember: húsz támadó- és 11 védőfalember jelezte, hogy kihagyja az idényt.

A leginkább "sújtott" csapat az elmúlt két évtized meghatározó együttese, a New England Patriots, amelynek nyolc futballistája - köztük a háromszoros Super Bowl-győztes Patrick Chung és Dont'a Hightower - döntött úgy, hogy idén nem lép pályára.

Mindössze három klub volt, ahol senki sem lépett vissza a szezontól, a Pittsburgh Steelers, az Atlanta Falcons és a Los Angeles Chargers.

Az NFL-ben szereplő csapatok aktív keretének létszáma 53 fő, ami "mögött" még működik egy ún. edzés keret, amiben további 14 játékos szerepel – azaz olyan, mintha idén egy klubbal kevesebb ven részt a bajnokságban.