Utolsó másodperces hárompontossal nyert a Lakers

Denver Nuggets v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 10: Kyle Kuzma #0 of the Los Angeles Lakers follows through on his game-winning three-pointer over Bol Bol #10 of the Denver Nuggets during the second half at The Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 10, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ashley Landis-Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A mérkőzés utolsó másodpercében szerzett hárompontossal nyert a - korábbi három találkozóján vesztes - Los Angeles Lakers az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) hétfői játéknapján.

A mindent eldöntő dobást a 25 pontos Kyle Kuzma értékesítette, csapattársai közül LeBron James 29 ponttal és 12 gólpasszal, Anthony Davis pedig 27 ponttal vette ki részét a sikerből.

A "buborék" egyetlen százszázalékos csapata továbbra is a Phoenix Suns, amely eredetileg szinte esélytelenként vágott neki a folytatásnak. Az arizonai gárda ezúttal az Oklahoma City Thundert ütötte ki 27 pontos különbséggel, 6/0-ra javította győzelmi mérlegét az újrakezdés óta, az alapszakaszból hátralevő két mérkőzésen pedig maradt esélye a nyolcadik vagy a kilencedik hely megszerzésére, amely azt jelentené, hogy külön párharcot vívhat a rájátszásért.

A Phoenix centerének, Deandre Aytonnak az első negyedet ki kellett hagynia, mivel vasárnap elmulasztott egy koronavírus-tesztet,

és bár hétfői vizsgálatának eredménye negatív lett, ez a mérkőzés közben érkezett meg, így csak a második negyedtől játszhatott. Nélküle a Suns 37-23-as hátrányban volt, vele azonban könnyedén fordított a gárda, köszönhetően elsősorban a 35 pontos Devin Bookernek.

A bajnok Toronto Raptors és az alapszakasz-győztes Milwaukee Bucks összecsapását a címvédő nyerte, mindkét csapatból meghatározó játékosok hiányoztak, a kanadaiaknál Kyle Lowry, Serge Ibaka és Fred VanVleet, a Bucksnál pedig az előző idény legértékesebb kosarasa (MVP) Jannisz Antetokunmpo nem lépett pályára.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban" vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder 128-101
Utah Jazz-Dallas Mavericks 114-122
Milwaukee Bucks-Toronto Raptors 106-114
Miami Heat-Indiana Pacers 114-92
Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 124-121